Leikkipuisto Lohikäärmepuisto

leikkipuisto Lohikäärmepuisto

Leikkipuisto on turvallinen ajanviettopaikka, jossa järjestetään monipuolista toimintaa vauva- ja lapsiperheille sekä koululaisille.

Leikkipuistossa on mahdollisuus tutustua muihin lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa. Aikuiset ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa.

Leikkipuistossa on mahdollisuus omien ruokien lämmittämiseen ja kahvin/teen keittoon. Toimintamme on maksutonta ja perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Yhteystiedot

Lohikäärmeenpolku 3, 00980 Helsinki Näytä sijainti palvelukartalla

Voimassa toistaiseksi:
- ma-pe 9.00-16.00

suomi
PL 98935, 00099 Helsingin kaupunki

Perusopetuksen iltapäivätoiminnan asiakasmaksu on 100 €/kk, kun toiminta päättyy klo 16.00 ja 120 €/kk, kun toiminta päättyy klo 17.00.

Leikkipuiston toiminta

Järjestämme leikkipuistossamme aamupäivisin ohjattua ja maksutonta toimintaa pikkulapsiperheille.

Järjestämme iltapäivisin perusopetuksen iltapäivätoimintaa 1-2 luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille. Tällöin sisätilat ovat varattuna koululaisille.

Vanhemmilla on mahdollisuus tutustua leikkipuistossa muihin lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa. Vanhemmat ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa. Leikkipuistossa on mahdollista lämmittää omia ruokia ja keittää kahvia tai teetä sekä käyttää puiston grilliä.

Leikkipuistossamme on lämmin ja avoin henki ja toivotamme kaikki tervetulleiksi.

Katso tulevat tapahtumamme

Leikkipuisto Lohikäärmepuistossa järjestetään aamupäivisin monipuolista ohjattua toimintaa pikkulapsiperheille. Toiminta on maksutonta ja siihen ovat kaikki tervetulleita. Katso tarkempi viikko-ohjelma maanantaisin leikkipuiston Facebook-sivuilta tai Instagramista. Tuokiot alkavat viikolla 36 :)

Maanantai klo 10:30 Tarinatuokio välikössä

Tiistai klo 10.15 Lorut ja leikit- tuokio ulkona

Keskiviikko klo 10.15 Palleropiiri sisällä

Torstai klo 10.15 Liikkuva Lohis- tuokio ulkona

Perjantai klo 10.15 Lauluhetki välikössä

Lue lisää toiminnasta vauva- ja lapsiperheille.

Syksyn 2023 vauvaperheohjauksen ajankohdat ja toimipisteet tarkentuvat myöhemmin.

Leikkipuistojen vauvaperheohjaukseen ovat kaikki vauvat perheineen tervetulleita. Se on jatkoa neuvolan perhevalmennukselle. Vauvaperheohjaus on kolmen kerran kokonaisuus, joiden teemat ovat:

  • Yhdessä vauvan kanssa - mitä on varhainen vuorovaikutus
  • Voimavaroja arkeen- vanhempana oleminen
  • Vauvan vuorokausirytmi

 

Lue lisää vauvaperheohjauksesta neuvolan perhevalmennuksen jatkoksi.

Leikkipuisto Lohikäärmepuistossa toimii Lohis-kerho

Lohis-kerhon toiminta-aika on tiistaisin ja torstaisin klo 9.00-11.30. Koulujen loma-aikoina kerhoa ei ole.

Kerhopäivä aloitetaan ulkoilulla aidatulla pihalla. Ulkoilun aikana leikimme ulkoleikkejä, laulamme ja liikumme. Ulkoleikkien jälkeen siirrytään leikkipuiston sisätiloihin syömään välipalaa. Välipalan jälkeen leikimme sisätiloissa, luemme kirjoja, askartelemme sekä laulamme ja loruilemme.

Kerhoon liittyviä asioita: kerholainen tarvitsee säänmukaiset ulkoiluvaatteet ja jalkineet. Varavaatteet ja sisätossut voi jättää kerhokoriin eteiseen, eväät ja kerhovihon kerholainen tuo repussa joka kerta mukanaan tullessaan kerhoon. Vaatteet, jalkineet, reppu ja eväsrasia on hyvä nimikoida.

Ajankohtaisista asioista tiedotetaan kerhotiedotteella sähköpostitse.

Alueen kerhotarjonnasta saat lisätietoa johtavalta leikkipuisto-ohjaaja Jyrki Rönköltä, jyrki.ronkko@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), puh. 09 310 69929.

0

 Lue lisää kerhoista.

Koululaisten iltapäivätoiminta leikkipuisto Lohikäärmepuistossa syksyllä 2023

Leikkipuisto Lohikäärmepuisto järjestää iltapäivätoimintaa 1.-2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille. Toiminta järjestetään perusopetuslain mukaisena ryhmätoimintana. 

Järjestämme joka päivä vaihtelevaa ohjattua toimintaa joko sisällä tai ulkona. Toiminta on monipuolista leikkiä, liikkumista ja taiteilua joka mahdollistaa myönteiset oppimiskokemukset. Toimintatuokioihin osallistuminen on vapaaehtoista. Leikkipuistossa lapset ovat aktiivisia toimijoita; toiminnan suunnittelu ja toteutus lähtevät lasten toiveista ja tarpeista. Iltapäivätoiminnassa on toisia kunnioittava, turvallinen ja kannustava toimintaympäristö.

Toiminta-aika

Iltapäivätoiminta alkaa päivittäin koulupäivän päätyttyä ja päättyy klo 16:00. 

Asiakasmaksut
100€/kk klo 16.00 saakka. Asiakasmaksuun on mahdollista hakea maksuhuojennusta.

 

Lue lisää koululaisten iltapäivätoiminnasta perusopetuksen sivulta.

Lohikäärmepuistossa ei ole Tänään tavataan -kahvilaa.

Lue lisää kahviloiden toiminnasta, ja katso missä puistoissa toimintaa järjestetään.

Sijainti

Lohikäärmeenpolku 3, 00980 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)