Leikkipuisto Nuoli

Kuva: Kasvatus ja koulutus

Leikkipuisto on turvallinen ajanviettopaikka, jossa järjestetään monipuolista toimintaa vauva- ja lapsiperheille sekä koululaisille.

Leikkipuistossa on mahdollisuus tutustua muihin lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa. Aikuiset ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa.

Leikkipuistossa on mahdollisuus omien ruokien lämmittämiseen ja kahvin/teen keittoon. Toimintamme on maksutonta ja perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Yhteystiedot

Nuolitie 5, 00370 Helsinki Näytä esteettömyystiedot

Voimassa toistaiseksi:
- ma-pe 9.00-16.00
- la-su - Suljettu

10.8.2023 alkaen ma - pe -16:00

suomi
PL 37914, 00099 Helsingin kaupunki

Leikkipuiston toiminta

Leikkipuisto Nuoli sijaitsee Pitäjänmäessä hyvien kulkuyhteyksien varrella, lyhyen kävelymatkan päässä juna-asemalta. Omakotitalojen keskellä sijaitsevassa Leikkipuisto Nuolessa on rauhallinen ja vehreä piha. Ympäristö kutsuu tutkimaan luontoa ja suuri piha tarjoaa tekemistä koko perheelle. Pihamme on turvallinen, sillä se on ympäröity metsällä, hiekkakentällä ja taloilla - autotie on hieman kauempana. Pihalta löytyy kaksi hiekkalaatikkoa, kiipeilytelineet ja liukumäki, karuselli sekä keinut niin pienille kuin isommillekin. Lisäksi pihallamme on kahluuallas. Leikkipuistorakennus on jo monet sukupolvet nähnyt  -onpa sitä mummolaksikin kutsuttu. Sisältä löytyy lisää tilaa leikille, vessat, sali, askarteluhuone ja keittiö. Leikkipuisto Nuoleen saa aamupäivisin tulla leikkimään myös sisälle.

Tervetuloa Nuoleen! 

Tilojamme voi vuokrata toiminta-ajan ulkopuolella.

Katso tulevat tapahtumamme

Leikkipuisto Nuolen toimintaan ovat kaikki lapsiperheet tervetulleita. Toiminta on avointa ja maksutonta kaikille. Sisätilat ovat perheiden käytössä kello 9-12 ja koululaisille iltapäivisin kello 16 asti. Kuuntelemme kävijöidemme toiveita ja järjestämme toimintaa myös yhdessä alueen asukkaiden kanssa. 

Lapsiperheet

Järjestämme ohjattuja tuokioita leikkipuiston pihalla tai sisätiloissa maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 10.  Lapset ja aikuiset voivat yhdessä osallistua toimintaan. Tervetuloa leikkimään ja viettämään aikaa muiden lapsiperheiden kanssa myös ennen ja jälkeen tuokioiden.

Vauvaperheet

Vauvoille suunnatut ohjatut tuokiomme ovat torstaisin kello 10.30, myös kesällä.  Kutsumme vauvaperheitä touhuamaan yhdessä ja jakamaan vauva-arkea muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. 

Tarkempi viikko-ohjelma löytyy leikkipuiston Instagram- ja Facebook-sivuilta sekä ilmoitustaululta. Lämpimästi tervetuloa!

Lue lisää toiminnasta vauva- ja lapsiperheille. 

Vauvaperheohjaus

Helsingin kaupungin leikkipuistot ja perhetalot järjestävät vauvaperheohjausta neuvolan perhevalmennuksen jatkoksi
helsinkiläisille ensimmäisen lapsensa saaneille perheille. Tapaamisissa voit keskustella vanhemmuuteen ja vauvaperhearkeen liittyvistä aiheista ohjaajan ja toisten vanhempien kanssa. Syksyn 2023 vauvaperheohjauksen aikataulun löydät täältä.

Aiheita on kolme:

- Yhdessä vauvan kanssa - mitä on varhainen vuorovaikutus?

- Voimavaroja arkeen - vanhempana oleminen

- Vauvan vuorokausirytmi

Lue lisää vauvaperheohjauksesta neuvolan perhevalmennuksen jatkoksi.

Leikkipuisto Nuolessa ei järjestetä kerhotoimintaa. Alueella kerhotoimintaa järjestävät leikkipuistot ovat Kannelmäki, Piika, Strömberg ja Vähätupa.

Kerhossa lapsi saa kokemuksen ryhmään kuulumisesta sekä mahdollisuuden monipuoliseen pedagogiseen toimintaan, ulkoiluun, liikkumisen leikin ja taiteen kautta. Kerhotoiminta tarjoaa perheille kontakteja muihin alueen lapsiperheisiin. Kerho on suunnattu kotihoidossa oleville 2-4 -vuotiaille helsinkiläisille lapsille. 

 Lisätietoa kerhotoiminnasta ja hakemisesta

Alueen kerhotarjonnasta saat lisätietoa suoraan leikkipuistoista tai Kaarelan johtavalta leikkipuisto-ohjaajalta Laura Autiolta, laura.autio@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), puh. 09 310 41341. 

Leikkipuisto Nuolessa järjestetään lukuvuonna 2023-24 perusopetuksen iltapäivätoimintaa 1-2 -luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille. Iltapäivätoiminta tarjoaa lapselle mielekästä tekemistä koulupäivän jälkeen turvallisessa ympäristössä. Toiminta on maksullista ja sitä järjestetään klo 16 asti. Toimintaa ei järjestetä koulujen loma-aikana eikä lauantaikoulupäivinä.

 Hakuohjeet

Asiakasmaksut

100€/kk kello 16.00 saakka. Asiakasmaksuun on mahdollista hakea maksuhuojennusta. Lisätietoa ja ohjeet koululaisten Iltapäivätoiminnan asiakasmaksuista

Tervetuloa koululaisten toimintaan Nuoleen

Nuolessa on ammattitaitoiset, kokeneet ja välittävät ohjaajat. Luomme lapsille turvallista ja mukavaa iltapäivätoimintaa. Meillä on huumoria, rakkautta ja rajoja.

Leikimme ja liikumme paljon ulkona, retkeilemme ja hyödynnämme vieressä olevaa lähimetsää. Harjoittelemme yhdessä kaveritaitoja. Toiminta sisältää muun muassa pihaleikkejä, liikuntaa, kädentaitoja, pelejä ja draamaa. Koululaisilla on mahdollisuus osallistua toiminnan suunnitteluun. Lisäksi pidämme säännöllisesti kokouksia, joissa käsittelemme koululaisille tärkeitä asioita. 

 Lue lisää koululaisten iltapäivätoiminnasta perusopetuksen sivulta.

Leikkipuisto Nuolessa ei ole Tänään tavataan -kahvilaa.

Lue lisää kahviloiden toiminnasta, ja katso missä puistoissa toimintaa järjestetään

Perusopetuksen iltapäivätoiminnan asiakasmaksu on 100 €/kk, kun toiminta päättyy klo 16.00 ja 120 €/kk, kun toiminta päättyy klo 17.00.

Sijainti

Nuolitie 5, 00370 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti leikkialueelle

  • Leikkipuiston lähettyvillä ei ole esteettömiä autopaikkoja. Lähin pysäköintialue sijaitsee etäisyydellä leikkipuiston portista.
  • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee alle 5 m leikkipuiston portista.
  • Leikkipuiston portille johtaa kulkureitti, joka on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.
  • Kulkureitillä on alle 6 m pitkä luiska, jossa on käsijohteet toisella puolella.

Leikkialue

  • Leikkipuistossa on keinuja, liukumäki, hiekkalaatikko.

Leikkipuistorakennus

  • Leikkipuistorakennuksen sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
  • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi on raskas tai muuten vaikeasti avattavissa.
  • Tuulikaappi on ahdas.
  • Toiminta tapahtuu samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
  • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi.