Leikkipuisto Vähätupa

Kuva: Kasvatus ja koulutus

Leikkipuisto on turvallinen ajanviettopaikka, jossa järjestetään monipuolista toimintaa vauva- ja lapsiperheille sekä koululaisille.

Leikkipuistossa on mahdollisuus tutustua muihin lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa. Aikuiset ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa.

Leikkipuistossa on mahdollisuus omien ruokien lämmittämiseen ja kahvin/teen keittoon. Toimintamme on maksutonta ja perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Yhteystiedot

Vähäntuvantie 4 a, 00390 Helsinki Näytä esteettömyystiedot

Voimassa toistaiseksi:
- ma-pe 9.00-16.00

10.8.2023 alkaen ma - pe 9.00 -16:00

suomi
PL 39913, 00099 Helsingin kaupunki

Leikkipuiston toiminta

Leikkipuisto Vähätupa sijaitsee Konalassa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Leikkipuiston sisätilat, piha-alue, kiinteät leikkivälineet ja lelut ovat lasten ja perheiden käytössä. Avara piha, luonto ja viihtyisät sisätilat mahdollistavat mukavat leikit puistossa.

Järjestämme puistossamme aamupäivisin maksutonta ohjattua toimintaa vauva- ja lapsiperheille.

1.-2. -luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille järjestämme perusopetuksen iltapäivätoimintaa.

Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi puistoomme!

Puistomme tiloja voi vuokrata. Voit kysyä tietoja suoraan puistostamme puhelimitse tai sähköpostilla.

Katso tulevat tapahtumamme

Järjestämme Leikkipuisto Vähätuvassa vauva-aamuja keskiviikkoisin kello 10.00-11.30 puiston sisätiloissa. Vanhemmat voivat tutustua toisiinsa sekä saada keskusteluseuraa ja vauvat pääsevät leikkimään yhdessä. Voit osallistua halutessasi ohjattuun toimintaamme kello 10.30. Ohjelmassamme on esimerkiksi lauluja, loruja, vauvasirkusta ja pieniä taidetuokioita. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lapsiperheille Leikkipuisto Vähätuvassa on joka aamupäivä ohjattua toimintaa sisällä tai ulkona viikko-ohjelmamme vaihtelevien teemojen mukaisesti. Voit halutessasi osallistua toimintaan tai nauttia vapaasta leikistä. Ohjattu toiminta alkaa kello 10.00.

Puiston tarkempi viikkokohtainen ohjelmaa löytyy Facebookista, Instagramista, leikkipuiston nettisivun tapahtumat osiosta, ilmoitustaululta tai leikkipuistot sovelluksen avulla. 
 

Lue lisää toiminnasta vauva- ja lapsiperheille

Emme tällä hetkellä järjestä Leikkipuisto Vähätuvassa vauvaperheohjausta. Viestitämme puiston internetsivuilla ja sosiaalisessa mediassa, kun vauvaperheohjaus alkaa puistossamme tai yksikkömme toisessa puistossa.

 

Lue lisää vauvaperheohjauksesta neuvolan perhevalmennuksen jatkoksi.

Leikkipuisto Vähätuvassa on tavoitteena aloittaa kerhotoiminta tammikuussa 2024. Kerho on suunnattu 2-4 vuotiaille helsinkiläisille lapsille. Kerhoon voi hakea sähköisellä lomakkeella.

Kerhossamme painotamme leikkiä ja ryhmätoimintaa. Tuemme lapsen kasvua ja kehitystä leikin, liikunnan, laulun ja kädentaitojen toimintoja hyödyntäen. Harjoittelemme uusia taitoja ja omatoimisuutta iänmukaisesti. Kannustamme lasta toimimaan yhdessä toisten lasten kanssa ja tutkimme ympäristöämme. 

Alueen kerhotarjonnasta saat lisätietoa suoraan leikkipuistoista tai Kaarelan johtavalta leikkipuisto-ohjaajalta Laura Autiolta, laura.autio@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) , puh. 09 310 41341.

 Lue lisää kerhoista

Järjestämme perusopetuksen mukaista iltapäivätoimintaa 1.-2. luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille.  Päivittäinen toiminta alkaa lapsen koulutyön päätyttyä ja päättyy kello 16.00. Toimintaa ei järjestetä koulujen loma-aikoina tai lauantaikoulupäivinä.

Hakuohjeet

Iltapäivätoiminnassa lapsilla on mahdollisuus leikkiä kavereiden kanssa, tehdä kotitehtäviä, rentoutua, ulkoilla ja osallistua monipuoliseen ohjattuun toimintaan. Ideoimme toimintaa yhdessä lasten kanssa ja kokoonnumme säännöllisesti koululaisten kokouksiin keskustelemaan yhteisistä asioista. Iltapäivätoiminnassamme on toisia kunnioittava, turvallinen ja kannustava toimintaympäristö.

Lue lisää koululaisten iltapäivätoiminnasta perusopetuksen sivulta.

Leikkipuisto Vähätuvassa ei ole Tänään tavataan -kahvilaa.

Lue lisää kahviloiden toiminnasta, ja katso missä puistoissa toimintaa järjestetään

Perusopetuksen iltapäivätoiminnan asiakasmaksu on 100 €/kk, kun toiminta päättyy klo 16.00 ja 120 €/kk, kun toiminta päättyy klo 17.00.

Sijainti

Vähäntuvantie 4 a, 00390 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti leikkialueelle

  • Leikkipuiston lähettyvillä ei ole esteettömiä autopaikkoja. Lähin pysäköintialue sijaitsee etäisyydellä leikkipuiston portista.
  • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee alle 5 m leikkipuiston portista.
  • Leikkipuiston portille johtaa kulkureitti, joka on epätasainen sekä valaistu.

Leikkialue

  • Leikkipuistossa on keinuja, liukumäki, hiekkalaatikko.

Leikkipuistorakennus

  • Leikkipuistorakennuksen sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
  • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi avautuu käsin helposti.
  • Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.
  • Toiminta tapahtuu samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
  • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi. Lasiovissa on kontrastimerkinnät.
  • Leikkipuistorakennuksessa on esteettömäksi merkitty wc, jonka ovea ei ole helppo avata ja sulkea.