Leikkipuisto Mustakivi

Kuva: Kasvatus ja koulutus

Leikkipuisto on turvallinen ajanviettopaikka, jossa järjestetään monipuolista toimintaa vauva- ja lapsiperheille sekä koululaisille.

Leikkipuistossa on mahdollisuus tutustua muihin lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa. Aikuiset ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa.

Leikkipuistossa on mahdollisuus omien ruokien lämmittämiseen ja kahvin/teen keittoon. Toimintamme on maksutonta ja perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Yhteystiedot

Vedenottamontie 6, 00980 Helsinki Näytä esteettömyystiedot Näytä sijainti palvelukartalla

Voimassa toistaiseksi:
- ma-pe 9.00-16.00
- la-su - Suljettu

suomi
PL 98934, 00099 Helsingin kaupunki

Perusopetuksen iltapäivätoiminnan asiakasmaksu on 100 €/kk, kun toiminta päättyy klo 16.00 ja 120 €/kk, kun toiminta päättyy klo 17.00.

Leikkipuiston toiminta

Lapsiperheet

Leikkiminen, liikkuminen ja toisten lasten seura ovat tärkeitä lapsille. Leikkipuistot ovat kaikkia lapsiperheitä varten.
Järjestämme ohjattua toimintaa, jossa lapset ja aikuiset saavat leikin, liikkeen ja yhdessä tekemisen elämyksiä. Kuuntelemme kävijöidemme ideoita ja toiveita ja järjestämme toimintaa myös yhdessä alueen asukkaiden kanssa.
Leikkipuistoon voi tulla touhumaan oman aikataulun mukaan. Sisätilat ovat osittain käytössä. Leikkipuistossa on myös vaipanvaihtoon sopivat tilat.
Leikkipuiston piha-alue on lapsiperheiden käytössä myös iltaisin ja viikonloppuisin. Alueen asukkaat voivat järjestää leikkitreffejä ja tapahtumia leikkipuiston pihalla ja käyttää leikkipuistojen tiloja maksuttomaan alueelliseen toimintaan. Sisätiloja voi myös vuokrata muun muassa perhejuhlia varten.

Vauvaperheet

Vauvat ovat pieniä, mutta osaavat jo vaikka mitä! Leikkipuistot kutsuvat vauvaperheitä touhuamaan yhdessä ja jakamaan vauva-arjen asioita muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Haluamme olla perheiden rinnalla tekemässä vauvavuodesta kokemuksen, jossa voi nauttia vauvan kasvun ja kehityksen seuraamisesta.

Leikkipuisto Mustakiven toimintaan ovat vauvat tervetulleita. Meillä on vauvanhoitoon sopivat tilat: voit lämmittää vauvalle ruokaa, imettää, vaihtaa vaipan ja hoitaa pesut.

Valvottaako vauva? Leikkipuistotyöntekijät sekä lapsiperheiden perhetyön sosiaaliohjaajat järjestävät ryhmämuotoista uniohjausta perheille, joissa vanhemmat tuntevat 6-12 kuukauden ikäisen vauvan "yöelämän" ongelmalliseksi. Vauva on vaikea laittaa nukkumaan, saada nukahtamaan tai vauva heräilee useasti yön aikana. Lisätietoja tulevista uniohjausryhmistä.

Lue lisää toiminnasta vauva- ja lapsiperheille.

Leikkipuistossa ei ole vauvaperheohjausta.

 

Lue lisää vauvaperheohjauksesta neuvolan perhevalmennuksen jatkoksi.

Leikkitoiminnan kerho

Lapsi oppii leikkimällä, liikkumalla, taiteilemalla ja tutkimalla. Leikkitoiminnan kerho on monesti lapsen ensimmäinen oma lapsiryhmä, jossa opitaan yhdessä tekemistä ja iän mukaisia taitoja.
Innostumme lasten kanssa keksimään leikkejä, autamme harjoittelemaan kaveritaitoja ja kokeilemaan uusia asioita. Kerhon tekemisiä ideoidaan lasten kiinnostuksen kohteiden mukaan.
Kerhotoiminta on suunnattu kotihoidossa oleville helsinkiläisille lapsille kahden vuoden iästä maksuttoman esiopetuksen alkamiseen saakka.
Kerhoon haetaan sähköisesti asiointi.hel.fi. Hakemukseen voi laittaa useita kerhopaikkatoiveita. Kerhon toiminta perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.
Lisätietoa kerhotoiminnasta ja hakemisesta Lue lisää kerhoista.

Leikkipuisto Mustakiven kerho Vilperit

Leikkipuisto Mustakivessä järjestetään kerhotoimintaa kotihoidossa oleville 2-4-vuotiaille lapsille.
Kerho toimii tiistaisin ja torstaisin klo 9.00-11.30. Kerhon toimintakausi alkaa syyskuun alussa ja päättyy toukokuun lopussa. Kerhoissa noudatetaan koulujen loma-aikoja.
Leikkitoiminnan kerhon tavoitteena on tukea lapsen kasvua ja kehitystä. Kerhossa leikitään, lauletaan, luetaan satuja ja loruja, pelataan ja askarrellaan. Toiminnan pääpaino on leikillä. Kerhossa syödään kotoa tuodut pikku eväät.
Alueen kerhotarjonnasta saat lisätietoa alueen esitteestä tai johtavalta leikkipuisto-ohjaajalta Sanna Virolaiselta, sanna.virolainen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), puh. 09 310 62511.
 

 

Koululaiset

Hakuaika 1.–2.-luokkalaisille tarkoitettuun perusopetuksen iltapäivätoimintaan lukuvuodelle 2023–2024 lähestyy. Jos tarvitset koululaisellesi iltapäivätoimintapaikkaa ensi syksynä, muista hakea paikkaa nyt keväällä, 6.3.–1.5.

Iltapäivätoiminta on maksullista, ja siihen sisältyy välipala ja vakuutus. Jos lapsi on toiminnassa kello 16 saakka, kuukausimaksu on 100 euroa. Kello 17 saakka kestävässä toiminnassa maksu on 120 euroa kuukaudessa. Tulojen perusteella voi hakea maksun alentamista tai vapautusta maksusta.
Koululaisten iltapäivätoimintamme on perusopetuksen iltapäivätoimintaa, eli aiempaa leikkipuistojen maksutonta koululaisten toimintaa ei jatkossa järjestetä.

Päivittäin vaihtelevaa ohjattua toimintaa järjestetään sekä sisällä että ulkona. Toiminta on monipuolista lapsen leikkiin, liikkumiseen, taiteisiin ja kulttuuriperintöön perustuvaa sekä mahdollistaa myönteiset oppimiskokemukset. Leikkipuistossa lapset ovat aktiivisia toimijoita; toiminnan suunnittelu ja toteutus lähtevät lasten toiveista ja tarpeista.

Lue lisää koululaisten iltapäivätoiminnasta perusopetuksen sivulta.

Leikkipuisto Mustakivessä ei ole Tänään tavataan -kahvilaa.

Lue lisää kahviloiden toiminnasta, ja katso missä puistoissa toimintaa järjestetään.

Sijainti

Vedenottamontie 6, 00980 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti leikkialueelle

  • Leikkipuiston lähettyvillä ei ole esteettömiä autopaikkoja. Lähin pysäköintialue sijaitsee etäisyydellä leikkipuiston portista.
  • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee alle 10 m leikkipuiston portista.
  • Leikkipuiston portille johtaa kulkureitti, joka on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Leikkialue

  • Leikkipuistossa on keinuja, liukumäki, hiekkalaatikko.

Leikkipuistorakennus

  • Leikkipuistorakennuksen sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu.
  • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi avautuu käsin helposti.
  • Toiminta tapahtuu samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
  • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi.
  • Leikkipuistorakennuksessa on esteetön wc.