Leikkipuisto Piika

Kuva: Kasvatus ja koulutus

Leikkipuisto on turvallinen ajanviettopaikka, jossa järjestetään monipuolista toimintaa vauva- ja lapsiperheille sekä koululaisille.

Leikkipuistossa on mahdollisuus tutustua muihin lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa. Aikuiset ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa.

Leikkipuistossa on mahdollisuus omien ruokien lämmittämiseen ja kahvin/teen keittoon. Toimintamme on maksutonta ja perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Yhteystiedot

Arentikuja 5, 00410 Helsinki Näytä esteettömyystiedot

Voimassa toistaiseksi:
- ma-pe 9.00-17.00

10.8.2023 alkaen Ma - pe -16:00

suomi
PL 41914, 00099 Helsingin kaupunki

Leikkipuiston toiminta

Järjestämme aamupäivisin ohjattua ja maksutonta toimintaa vauva- ja pikkulapsiperheille. Vanhemmilla on mahdollisuus tutustua leikkipuistossa muihin lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa. Vanhemmat ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa. Leikkipuistossa on mahdollista lämmittää omia ruokia ja keittää kahvia tai teetä.

Leikkipuiston piha-alue on lapsiperheiden käytössä myös iltaisin ja viikonloppuisin.  Sisätiloja voi myös vuokrata muun muassa perhejuhlia varten.

Leikkipuisto Piikan vauva- ja lapsiperheiden viikko-ohjelma

 • Maanantaisin liikunta klo 10 ulkona
 • Tiistaisin askartelu klo 10 sisällä/ulkona
 • Keskiviikkoisin pihaseikkailu tai sadunluku klo 10 ulkona/vintillä
 • Torstaisin musiikki klo 10 sisällä/ulkona
 • Perjantaisin vauvojen aamu klo 10.30 sisällä

Lue lisää toiminnasta vauva- ja lapsiperheille.

Lähin vauvaperheohjausryhmä järjestetään leikkipuisto Nuolessa.

Syksyn 2023 vauvaperheohjauksen aikataulun löydät täältä.

Lue lisää vauvaperheohjauksesta neuvolan perhevalmennuksen jatkoksi.

Lapsi oppii leikkimällä, liikkumalla, taiteilemalla ja tutkimalla. Kerho on monesti lapsen ensimmäinen oma lapsiryhmä, jossa opitaan yhdessä tekemistä ja iän mukaisia taitoja. Innostumme lasten kanssa keksimään leikkejä, autamme harjoittelemaan kaveritaitoja ja kokeilemaan uusia asioita. Kerhon tekemisiä ideoidaan lasten kiinnostuksen kohteiden mukaan. Kerhotoiminta on suunnattu kotihoidossa oleville helsinkiläisille 2-4-vuotiaille lapsille. Lue lisää kerhoista.

Leikkipuisto Piikan kerho Heinähatut

Heinähatut-kerho toimii maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9.00-11.30.

Kerhopäiviin sisältyy ulkoilua, luonnon seuraamista, retkiä, laulua, leikkiä, liikuntaa, satuhetkiä ja kädentöitä unohtamatta huumoria, läheisyyttä ja positiivista palautetta.

Kerholainen tarvitsee mukaansa eväät (esim. leipä, juoma, tuorepala), sisätossut, varavaatteet reppuun ja säänmukainen vaatetus.

Alueen kerhotarjonnasta saat lisätietoa suoraan leikkipuistoista tai Kaarelan johtavalta leikkipuisto-ohjaajalta Laura Autiolta, laura.autio@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) , puh. 09 310 41341.

Leikkipuisto Piika järjestää perusopetuksen iltapäivätoimintaa 1.–2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille klo 16 asti. Toiminta järjestetään perusopetuslain mukaisena ryhmätoimintana. Iltapäivätoiminta tarjoaa lapselle mielekästä tekemistä koulupäivän jälkeen turvallisessa ympäristössä. Toimintaa ei järjestetä koulujen loma-aikana eikä lauantaikoulupäivinä.

Hakuohjeet 

Asiakasmaksut

100€/kk klo 16.00 saakka. Asiakasmaksuun on mahdollista hakea maksuhuojennusta.

Lisätietoa ja ohjeet koululaisten iltapäivätoiminnan asiakasmaksusta.

Tervetuloa leikkipuisto Piikaan!

Puistossamme on ammattitaitoiset ja aktiiviset ohjaajat. Viikko-ohjelmamme on monipuolinen ja käytössämme on paljon erilaisia leluja ja välineitä. Ulkoilemme paljon ja hyödynnämme myös lähiympäristöä. Luomme lapsille turvallista ja mielekästä iltapäivätoimintaa. Lapsilla on mahdollisuus leikkiin kavereiden kanssa, taiteelliseen toimintaan, pelaamiseen, ulkoiluun, retkeilyyn sekä mahdollisuus läksyjen tekemiseen ja rentoutumiseen. Toimintaa ideoidaan, suunnitellaan ja järjestetään yhdessä lasten kanssa. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, ja leikkipuiston arjen touhuja. Iltapäivätoiminnassa on toisia kunnioittava, turvallinen ja kannustava toimintaympäristö.

Piikan arjen käytäntöjä

 • Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät repun paikalleen naulakkoon.  
 • Kännykät jätetään reppuihin, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.
 • Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.
 • Välipalaa on tarjolla klo 13.30 alkaen.
 • Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.
 • Joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen riidat ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Ohjaamme lapsia käyttämään Verso-sovittelumenetelmää ja autamme sopimaan riidat leikkipuistopäivän aikana. Joskus, kun on tarpeen kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen.

Lue lisää koululaisten iltapäivätoiminnasta perusopetuksen sivulta.

Leikkipuisto Piikassa ei ole Tänään tavataan -kahvilaa.

Lue lisää kahviloiden toiminnasta, ja katso missä puistoissa toimintaa järjestetään

Perusopetuksen iltapäivätoiminnan asiakasmaksu on 100 €/kk, kun toiminta päättyy klo 16.00 ja 120 €/kk, kun toiminta päättyy klo 17.00.

Sijainti

Arentikuja 5, 00410 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti leikkialueelle

 • Ainoa esteetön autopaikka sijaitsee pysäköintialueella alle 20 m leikkipuiston portista. Pysäköintiruudun leveys on vähintään 3,6 m.
 • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee alle 5 m leikkipuiston portista.
 • Leikkipuiston portille johtaa kulkureitti, joka on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Leikkialue

 • Leikkipuistossa on keinuja, liukumäki, hiekkalaatikko.

Leikkipuistorakennus

 • Leikkipuistorakennuksen sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
 • Sisäänkäynnin yhteydessä on vähintään 4 porrasaskelmaa.
 • Sisäänkäynnin yhteydessä on alle 6 m pitkä jyrkkä luiska, jossa on käsijohteet toisella puolella.
 • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Ovi avautuu käsin helposti.
 • Tuulikaappi on ahdas.
 • Toiminta tapahtuu samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
 • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi.