Kasvatuksen ja koulutuksen palveluneuvonta antaa yleisneuvontaa puhelimitse ma-pe klo 10-12 ja 13-15 sekä toimistolla tiistaisin ja torstaisin klo 10-12 ja 13-15 osoitteessa Työpajankatu 8.

Leikkipuisto Munkki

Leikkipuisto on turvallinen ajanviettopaikka, jossa järjestetään monipuolista toimintaa vauva- ja lapsiperheille sekä koululaisille.

Leikkipuistossa on mahdollisuus tutustua muihin lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa. Aikuiset ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa.

Leikkipuistossa on mahdollisuus omien ruokien lämmittämiseen ja kahvin/teen keittoon. Toimintamme on maksutonta ja perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Leikkipuiston toiminta

Katso tulevat tapahtumamme

Leikkipuisto Munkki on suljettuna 9.1.2023-4.6.2023  Olemme suljettuna myös kesällä 5.6.2023-9.8.2023.

Leikkipuisto Munkki sijaitsee Munkkiniemessä kauniilla puistoalueella hyvien kulkuyhteyksien varrella. Leikkipuiston sisätilat, piha-alueet, kiinteät leikkivälineet ja pihalelut ovat lasten ja perheiden käytössä. Pihaltamme löytyy hiekkalaatikko leluineen, erilaisia keinuja, kiipeilytelineitä, lasten parkour-alue sekä pelikenttiä. Talvisin on käytössä pulkkamäki ja luistinrata, kesäisin kahluuallas.

Järjestämme leikkipuistossamme aamupäivisin myös ohjattua ja maksutonta toimintaa vauva- ja pikkulapsiperheille.

Järjestämme iltapäivisin perusopetuksen iltapäivätoimintaa 1-2 luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille. Tällöin sisätilat ovat ensisijaisesti varattuna koululaisille.

Vanhemmilla on mahdollisuus tutustua leikkipuistossa muihin lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa. Vanhemmat ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa. Leikkipuistossa on mahdollista lämmittää omia ruokia ja keittää kahvia tai teetä.

Leikkipuiston sisätiloja voi myös vuokrata. Lue lisää  täältä

Leikkipuistossamme on lämmin ja avoin henki ja toivotamme kaikki tervetulleiksi.

Leikkipuisto Munkissa järjestetään aamupäivisin monipuolista ohjattua toimintaa vauva- ja lapsiperheille. Toiminta on maksutonta ja siihen ovat kaikki tervetulleita. Katso tarkempi viikko-ohjelma leikkipuisto Munkin facebook-sivuilta (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

 

Lue lisää toiminnasta vauva- ja lapsiperheille.

Syksyn 2023 vauvaperheohjauksen ajankohdat ja toimipisteet tarkentuvat myöhemmin.

Leikkipuistojen vauvaperheohjaukseen ovat kaikki vauvat perheineen tervetulleita. Se on jatkoa neuvolan perhevalmennukselle. Vauvaperheohjaus on kolmen kerran kokonaisuus, joiden teemat ovat:

 • Yhdessä vauvan kanssa - mitä on varhainen vuorovaikutus
 • Voimavaroja arkeen- vanhempana oleminen
 • Vauvan vuorokausirytmi

 

Lue lisää vauvaperheohjauksesta neuvolan perhevalmennuksen jatkoksi.

Leikkipuisto Munkissa toimii kerho Murmelit maanantaisin ja tiistaisin klo 9.00-11.30.

Kerhotoiminnan tavoitteena on tukea lapsen laaja-alaista kasvua ja kehitystä. Toiminta on suunniteltua ja ohjattua leikkiä ja tuokioita kuten lauluja, kädentaitoja ja jumppaa. Kerhopäivän aikana syödään myös kotoa tuodut pienet eväät.

Syksyllä alkaviin kerhoihin haetaan sähköisesti huhtikuun loppuun mennessä. Voit tiedustella vapaita paikkoja suoraan leikkipuistosta ympäri vuoden.

Lasten kunnallinen kerhotoiminta on perheille maksutonta eikä osallistuminen vaikuta kunnalliseen kotihoidon tukeen. Jos perhe saa yksityisen hoidon tukea, lapsi ei voi samanaikaisesti osallistua leikkitoiminnan kerhoon.

 

2-4-vuotiaiden maksuttomat kerhot kokoontuvat muutamaksi tunniksi  2-4 kertaa viikossa. Lue lisää kerhoista.

Leikkipuisto Munkissa järjestetään perusopetuksen iltapäivätoimintaa 1-2 luokkalaisille koululaisille ja erityisen tuen oppilaille. Toimintaa on klo 16 saakka. 

 

Lue lisää koululaisten iltapäivätoiminnasta perusopetuksen sivulta.

Leikkipuisto Munkissa ei ole Kotoklubi Kanelin toimintaa.

 

Lue lisää Kotoklubi Kanelin toiminnasta

Sijainti

Perustie 38, 00330 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

 • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
 • Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.
 • Kulkureitillä on alle 6 m pitkä luiska, jossa on käsijohteet toisella puolella.

Pääsisäänkäynti

 • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
 • Sisäänkäynnin ovet ovat vaikeasti havaittavat. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi on raskas tai muuten vaikeasti avattavissa.
 • Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.
 • Tuulikaappi on ahdas.

Sisätilat

 • Toimipiste sijaitsee samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
 • Sisätilojen ovet eivät erotu selkeästi seinästä.