Leikkipuisto Linja

leikkipuisto Linja

Leikkipuisto on turvallinen ajanviettopaikka, jossa järjestetään monipuolista toimintaa vauva- ja lapsiperheille sekä koululaisille.

Leikkipuistossa on mahdollisuus tutustua muihin lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa. Aikuiset ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa.

Leikkipuistossa on mahdollisuus omien ruokien lämmittämiseen ja kahvin/teen keittoon. Toimintamme on maksutonta ja perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Leikkipuistojen tiloja voi varata esimerkiksi perhejuhliin, toiminnan järjestämiseen ja kokouksiin iltaisin ja viikonloppuisin. Tee tilavaraus suoraan leikkipuistoon. Yhteystiedot löytyvät sivulla oikealta ja mobiilissa alhaalta.

Johtava leikkipuisto-ohjaaja
Hannele Oja
hannele.oja@hel.fi
Puh. 09 310 74093

Leikkipuiston toiminta

Vauva- ja lapsiperheet ovat tervetulleita leikkipuiston maksuttomaan toimintaan!

Leikkipuistot järjestävät vauva- ja lapsiperheille aamupäivisin mukavaa ja monipuolista ohjattua toimintaa, jossa lapset ja aikuiset saavat yhdessä tekemisen elämyksiä; osallistua leikkimiseen, liikkumiseen, tutkimiseen ja ilmaisuun muun muassa musiikki-, liikunta-, askartelu- ja satutuokioissa. Toimintaa järjestetään sisällä ja ulkona. Leikkipuiston monipuolinen piha-alue leikkivälineineen mahdollistaa mukavat leikit ja touhut koko perheelle.

Vanhemmilla on mahdollisuus tutustua muihin lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa. Vanhemmat ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa.

Leikkipuiston sisätiloissa voi lämmittää ruokaa ja keittää kahvia ja teetä. Leikkipuistossa on myös vaipanvaihtoon sopivat tilat.

Lue lisää toiminnasta vauva- ja lapsiperheille.

Leikkipuisto Linja on suljettu kesällä 5.6.-30.6.2023 ja avoinna 3.7.2023 eteenpäin. Julkaisemme kesän ohjelman lähempänä ajankohtaa.

 

Vauva- ja lapsiperheiden viikko-ohjelma
Perheiden avoimen varhaiskasvatuksen syksyn ohjattu toiminta alkaa 4.9.2023. Viikko-ohjelma julkaistaan elokuussa.

Leikkipuistot ja perhetalot järjestävät vauvaperheohjausta neuvolan perhevalmennuksen jatkoksi helsinkiläisille ensimmäisen lapsensa saaneille perheille.

Vauvaperheohjauksessa käsitellään seuraavia aiheita:
- Yhdessä vauvan kanssa - mitä on varhainen vuorovaikutus?
- Arjessa jaksaminen, vanhempana oleminen
- Vauvan päivä- ja unirytmi

Toiminta on perheille maksutonta.

Yhdessä vauvan kanssa - mitä on varhainen vuorovaikutus?
26.4. klo 16.30 - 18 Leikkipuisto Brahe, Porvoonkatu 4

Arjessa jaksaminen, vanhempana oleminen

10.5. klo 16.30 - 18 Leikkipuisto Brahe, Porvoonkatu 4

Vauvan päivä- ja unirytmi

24.5. klo 16.30 - 18 Leikkipuisto Brahe, Porvoonkatu 4

Ilmoittaudu leikkipuisto Braheen tekstiviestitse 0931042740 tai sähköpostitse lp.brahe@hel.fi . Paikkoja on rajoitetusti.

 

Lue lisää vauvaperheohjauksesta neuvolan perhevalmennuksen jatkoksi.

Leikkipuisto Linjassa toimii Metsäkerho.

Metsäkerhon toiminta-ajat ovat maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9.00 - 11.30.

Toiminta tapahtuu kokonaan ulkona, leikkipuiston pihassa ja Keskuspuistossa. Kerhon ohjaajat ottavat lapset vastaan Kuntatalon bussipysäkillä, josta he matkustavat bussilla 23 kerhopaikan läheisyyteen. Kerhon päätyttyä ohjaajat matkustavat bussilla takaisin leikkipuistolle, josta vanhemmat noutavat lapsensa. Kerhossa kiipeillään puissa ja kallioilla, leikitään kepeillä, kävyillä, kivillä ja lehdillä. Kerhomaja on jatkuvan rakennusprosessin alaisena ja kauden aikana sinne tehdään luutia ja muuta rekvisiitta metsän tarjoamista materiaaleista. Metsä inspiroi lapsia keksimään loputtomasti mielikuvitus- ja seikkailuleikkejä. 
 

Kerhoon mukaan:

 • Toimivat ulkoiluvaatteet eri säätyyppeihin
 • Eväät; esimerkiksi leipä, hedelmä, mehu ja juotava jogurtti yms.
 • Eväille pieni, lapsen selkään sopiva reppu johon mahtuu myös esim. varahanskat

Lisätiedot leikkipuistosta lp.linja@hel.fi , puh. 0931042570 tai johtavalta leikkipuisto-ohjaajalta Hannele Oja, puh. 0931074093, hannele.oja@hel.fi .

2-4-vuotiaiden maksuttomat kerhot kokoontuvat muutamaksi tunniksi 2-4 kertaa viikossa.

Lue lisää kerhoista ja täytä kerhohakemus.

Leikkipuisto Linjan 1-luokkalaisten iltapäivätoiminta alkaa Kallion ala-asteen väistötilasta, Porvoonkatu 2, heti koulupäivän päättymisen jälkeen lukujärjestyksen mukaisesti. Ohjaajat kulkevat leikkipuisto Linjaan 1-luokkalaisten kanssa.

Tietoja toiminnasta 

Toiminta on monipuolista lapsen leikkiin, liikkumiseen, taiteisiin ja kulttuuriperintöön perustuvaa sekä mahdollistaa myönteiset oppimiskokemukset. Leikkipuistossa lapset ovat aktiivisia toimijoita; toiminnan suunnittelu ja toteutus lähtevät lasten toiveista ja tarpeista. Järjestämme päivittäin vaihtelevaa ohjattua toimintaa sekä sisällä että ulkona. Iltapäivätoiminnassa on toisia kunnioittava, turvallinen ja kannustava toimintaympäristö.

Hakeminen ja lisätiedot

Lue lisää koululaisten iltapäivätoiminnasta perusopetuksen sivulta .

Leikkipuisto Linjan iltapäivätoiminnan arjen käytäntöjä

 • Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa, merkkaavat itsensä läsnä olevaksi nimilistaan ja vievät repun paikalleen naulakkoon. Päivän päätyttyä sanotaan ”heipat” aikuiselle ja merkataan ruksi nimilistaan poistumisen merkiksi. Aikuiset huolehtivat, että lista on ajantasainen.
 • Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet.  Leikkipuiston henkilökunnalle toimitetaan kirjallisena tieto siitä, aloittaako 1.-2.- luokkalainen lapsi iltapäivätoiminnan Aleksis Kiven koulun pihalta kulkien ryhmän mukana Leikkipuisto Linjaan. Nämä tiedot ovat tärkeätä olla henkilökunnalla turvallisen iltapäivätoiminnan järjestämiseksi.
 • Kännykkää käytetään vain tarvittaessa yhteydenpidossa vanhempiin tai poikkeuksellisesti toiminnassa henkilökunnan valvonnassa. Lapsen saa kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen p. 09 310 42570.
 • Leikkipuistotoiminta järjestetään pääosin ulkotoimintana. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä. Sisälläoloa porrastetaan, jotta melutaso pysyisi kohtuullisena ja lasten leikkirauha toteutuisivat.
 • Välipalaa on tarjolla klo 13-15.
 • Lapset saavat mielenkiintonsa mukaan osallistua erilaisiin ohjattuihin tuokioihin, joiden sisältöihin he saavat vaikuttaa. Iltapäivätoiminnan viikko-ohjelma lähetetään huoltajille sähköpostitse.
 • Joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen riidat ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Ohjaajat ovat lasten tukena ristiriitoja selviteltäessä, kaikki ikävät tilanteet selvitetään mahdollisimman pian. Tarvittaessa kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen.

Koulujen loma-aikojen toiminta

Alueemme leikkipuistot järjestävät koululaisille koulujen loma-aikoina maksutonta ohjelmaa muun muassa päiväleirejä, retkiä sekä liikunta-, musiikki- ja taidetuokioita. Näistä tulee lisätietoa lähempänä loma-aikoja.

Leikkipuiston Kotoklubi Kaneliin ovat kaikki tervetulleita. Kotoklubi Kanelissa opitaan arkielämän suomen kieltä toiminnallisesti yhdessä lasten ja vanhempien kanssa laulaen, leikkien, liikkuen ja taiteillen.

Lue lisää Kotoklubi Kanelin toiminnasta

Keväällä 2023 Keskisessä Helsingissä Kotoklubi Kaneli -ryhmässä toimii Digileikkipuisto

Leikkipuisto Brahe, Porvoonkatu 4
puh. 09 310 42740           
tiistaisin klo 10–11.30
14.3., 21.3., 28.3., 4.4., 18.4., 25.4., 9.5. ja 16.5.

Digileikkipuistossa opit esimerkiksi seuraavia asioita: 

 • Wilma – koulun ja kodin viestintä
 • HSL – reittiopas, mobiililippu
 • Verkkopankki – raha-asiat
 • KELA – hakemukset, sähköinen asiointi
 • www.hel.fi – sähköinen asiointi, ilmoittautuminen
 • Google – sähköposti, kartta, tiedonhaku
 • Kanta, terveydenhoito, ajanvaraus.   

 

Sijainti

Toinen linja 6, 00530 Helsinki
Avaa kartta uuteen ikkunaan

Reitti pääsisäänkäynnille

 • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
 • Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Sisätilat

 • Toimipiste sijaitsee samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
 • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi. Lasiovissa on kontrastimerkinnät.
 • Toimipisteessä on esteettömäksi merkitty wc, jonka ovea ei ole helppo avata ja sulkea.

Sisäänkäynti "vaihtoehtoinen sisäänkäynti"

 • Sisäänkäynti on vaikeasti hahmotettava mutta valaistu.
 • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Ovi avautuu käsin helposti.