Leikkipuisto Etupelto

leikkipuisto Etupelto

Leikkipuisto on turvallinen ajanviettopaikka, jossa järjestetään monipuolista toimintaa vauva- ja lapsiperheille sekä koululaisille.

Leikkipuistossa on mahdollisuus tutustua muihin lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa. Aikuiset ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa.

Leikkipuistossa on mahdollisuus omien ruokien lämmittämiseen ja kahvin/teen keittoon. Toimintamme on maksutonta ja perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Yhteystiedot

Etupellontie 8, 00680 Helsinki Näytä sijainti palvelukartalla

Kesäkausi: 3.6.2024 - 7.8.2024
- ma-su 9.00-16.00

suomi
PL 68933, 00099 Helsingin kaupunki

Perusopetuksen iltapäivätoiminnan asiakasmaksu on 100 €/kk, kun toiminta päättyy klo 16.00 ja 120 €/kk, kun toiminta päättyy klo 17.00.
Kesäruokailu järjestetään arkisin 3.6.-28.6.2024 kaikille alle 16v lapsille.
Suljettu 1.7.-7.8.2024

Leikkipuiston toiminta

Leikkipuistot ovat kaikkia lapsiperheitä varten. Etupellossa järjestetään vauva- ja lapsiperheille aamupäivisin mukavaa ja monipuolista ohjattua toimintaa, jossa lapset ja aikuiset saavat leikin, liikkumisen ja yhdessä tekemisen elämyksiä. Vanhemmat ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa. Aamupäivätoimintaa on sisällä ja ulkona. Leikkipuiston monipuolinen piha-alue on lapsiperheiden käytössä myös iltaisin ja viikonloppuisin. 

Leikkipuiston sisätiloissa voi lämmittää ruokaa, keittää kahvia ja imettää vauvaa. Puistossa on myös vaipanvaihtoon sopivat tilat.

Vauva-ja taaperoperheitä kutsutaan erityisesti:

Tiistaisin vauva-/taaperoaamu klo 9.30-11.30.

Tuokioissa leikitään, liikutaan, lauletaan, lorutellaan sekä askarrellaan.

Lue lisää toiminnasta vauva- ja lapsiperheille.

 

Helsingin kaupungin leikkipuistot järjestävät maksuttomia vauvaperheryhmiä neuvolan perhevalmennuksen jatkoksi helsinkiläisille ensimmäisen lapsensa saaneille perheille.

Vauvaperhetoiminnassa on mahdollisuus tavata ja tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin; jakaa vauva-arjen kokemuksia ja keskustella uudesta perheestäsi.

Vauvaperheohjausryhmissä on kolme eri aihetta, joiden pohjalta keskustellaan. Voitte valita itseänne kiinnostavat aiheet ja tulla mukaan ryhmään itsellenne sopivaan toimipisteeseen.

Toivomme kuitenkin ilmoittautumista valitsemaanne toimipisteeseen joko sähköpostitse tai puhelimitse ennen kokoontumista. Kerro sähköpostissa osallistujien nimet sekä puhelinnumero.

Syksyn vauvaperheohjausryhmien päivämäärät ja paikat julkaistaan elokuussa.

Lue lisää vauvaperheohjauksesta neuvolan perhevalmennuksen jatkoksi.

Lapsi oppii leikkimällä, liikkumalla, taiteilemalla ja tutkimalla. Leikkitoiminnan kerho on monesti lapsen ensimmäinen oma lapsiryhmä, jossa opitaan yhdessä tekemistä ja iän mukaisia taitoja. Innostumme lasten kanssa keksimään leikkejä, autamme harjoittelemaan kaveritaitoja ja kokeilemaan uusia asioita. Kerhon tekemisiä ideoidaan lasten kiinnostuksen kohteiden mukaan. Kerhotoiminta on suunnattu kotihoidossa oleville helsinkiläisille lapsille kahden vuoden iästä maksuttoman esiopetuksen alkamiseen saakka. Kerhoon haetaan sähköisesti(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).  Hakemukseen voi laittaa useita kerhopaikkatoiveita. Kerhon toiminta perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan. Lisätietoa kerhosta saat leikkipuistosta lp.etupelto@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) , puh. 040 3344 238 sekä  johtavalta leikkipuisto-ohjaajalta Teemu Kariaho, puh. 09 310 58524.

Leikkitoiminnankerho Hippiäiset

Kerhoajat: keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9.00-11.30

Kerhon tarkoitus on olla turvallinen ja mukava leikkipaikka, joka antaa lapselle mahdollisuuden harjoitella taitojaan ryhmässä, ilman omia vanhempiaan.

Kerho alkaa ulkoilulla ja joskus olemme ulkona koko kerhossa oloajan, joten säänmukainen varustus on tarpeen joka kerhokerralla.

Kerhossa toimimme ryhmänä, jossa opettelemme vuorovaikutustaitoja, toisen huomioon ottamista, hyviä pöytä- ja käytöstapoja, kuuntelemaan ohjeita ja noudattamaan yhteisiä sääntöjä. Kerhossa on samana toistuvat perusrutiinit, jotka luovat lapselle turvallisuutta.

Toiminta pienten lasten kanssa painottuu leikkiin ja mukavaan yhdessäoloon. Ohjatut toiminnat jumppa- laulu-, loru- askartelu- sekä maalaustuokiot (teemapäivät huomioiden) ovat lapsen ikätasolle suunniteltuja ja kestoltaan lyhyitä.

 Lue lisää kerhoista.

Leikkipuisto Etupelto järjestää koululaisten iltapäivätoimintaa 1.-2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille klo 16:00 asti. Toiminta järjestetään perusopetuslain mukaisena ryhmätoimintana.

Tietoja toiminnasta

Lapsilähtöisyys ja lapsiläheisyys ovat toimintamme tärkeimpiä arvoja. Mahdollistamme leikin ja rauhoittumisen koulun ja harrastusten välillä. Panostamme päivittäiseen ulkoiluun. Toimintaamme rikastavat säännölliset retket puiston ulkopuolelle. Meille on tärkeää, että lapset vaikuttavat itse toiminnan sisältöihin. Iltapäivätoiminnassa on toisia kunnioittava, turvallinen ja kannustava toimintaympäristö.

Toiminta alkaa lapsen koulupäivän päätyttyä. Ryhmämuotoiseen toimintaan kuuluu välipala. Iltapäivätoimintaa järjestetään koulupäivinä, muttei lauantaisin.

Asiakasmaksut
Asiakasmaksu on 100€/kk. Asiakasmaksuun voi saada tulojen perusteella maksuhuojennuksen tai -vapautuksen. Asiakasmaksuohjeet lähetetään iltapäivätoiminnan paikkapäätöksen mukana. 

Lue lisää koululaisten iltapäivätoiminnasta perusopetuksen sivulta.

Leikkipuisto Etupellossa ei ole Tänään tavataan -kahvilaa.

Lue lisää kahviloiden toiminnasta, ja katso missä puistoissa toimintaa järjestetään

Sijainti

Etupellontie 8, 00680 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)