Leikkipuisto Lahnalahti

Leikkipuisto on turvallinen ajanviettopaikka, jossa järjestetään monipuolista toimintaa vauva- ja lapsiperheille sekä koululaisille.

Leikkipuistossa on mahdollisuus tutustua muihin lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa. Aikuiset ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa.

Leikkipuistossa on mahdollisuus omien ruokien lämmittämiseen ja kahvin/teen keittoon. Toimintamme on maksutonta ja perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Leikkipuiston toiminta

Leikkipuisto Lahnalahteen ovat kaikki vauva- ja lapsiperheet tervetulleita! Kutsumme perheitä touhuamaan yhdessä ja jakamaan arjen asioita muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Järjestämme ohjattua toimintaa musiikin, leikin, liikkumisen ja taiteilun keinoin. Yhteiset ilon ja leikin kokemukset vahvistavat vanhemman ja lapsen vuorovaikutusta sekä tukevat kasvua ja kehitystä.

 

Lue lisää toiminnasta vauva- ja lapsiperheille.

Leikkipuisto Lahnalahdessa toimii Kultakala-kerho

Kultakala-kerhon toiminta-aika on tiistaista torstaihin klo 9.00-11.30. Koulujen loma-aikoina kerhoa ei ole.

Kerhopäivä aloitetaan ulkoilulla aidatulla pihalla. Ulkoilun aikana leikimme ulkoleikkejä, laulamme ja liikumme. Ulkoleikkien jälkeen siirrytään leikkipuiston sisätiloihin syömään välipalaa. Välipalan jälkeen leikimme sisätiloissa, luemme kirjoja, askartelemme sekä laulamme ja loruilemme. Kerhopäivä loppuu loppulauluun. Lukukauden aikana myös retkeilemme satunnaisesti mm. kirjastoon.

Kerhoon liittyviä asioita: kerholainen tarvitsee säänmukaiset ulkoiluvaatteet ja jalkineet. Varavaatteet ja sisätossut voi jättää kerhokoriin eteiseen, eväät ja kerhovihon kerholainen tuo repussa joka päivä mukanaan tullessaan kerhoon. Vaatteet, jalkineet, reppu ja eväsrasia on hyvä nimikoida.

Ajankohtaisista asioista tiedotetaan kerhotiedotteella sähköpostitse.

Alueen kerhotarjonnasta saat lisätietoa johtavalta leikkipuisto-ohjaajalta Tiina Mesiniemeltä, tiina.mesiniemi@hel.fi (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), puh. 09 310 74094.

2-4-vuotiaiden maksuttomat kerhot kokoontuvat muutamaksi tunniksi  2-4 kertaa viikossa. Lue lisää kerhoista.

Koululaisten iltapäivätoiminta leikkipuisto Lahnalahdessa syksyllä 2023

Leikkipuisto Lahnalahti järjestää koululaisten iltapäivätoimintaa 1.–2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille. Toiminta järjestetään perusopetuslain mukaisena ryhmätoimintana.

Järjestämme päivittäin vaihtelevaa ohjattua toimintaa sekä sisällä että ulkona. Toiminta on monipuolista leikkiä, liikkumista ja taiteilua, joka mahdollistaa myönteiset oppimiskokemukset. Leikkipuistossa lapset ovat aktiivisia toimijoita; toiminnan suunnittelu ja toteutus lähtevät lasten toiveista ja tarpeista. Iltapäivätoiminnassa on toisia kunnioittava, turvallinen ja kannustava toimintaympäristö.

Toiminta-aika

Leikkipuisto Lahnalahden  koululaisten iltapäivätoiminta alkaa koulupäivän jälkeen Lauttasaaren ala-asteen, Myllykallion toimipisteestä, osoitteesta Myllykalliontie. Iltapäivätoiminta päättyy  leikkipuisto Lahnalahteen.

Asiakasmaksut
100€/kk klo 16.00 saakka ja 120€/kk klo 17.00 saakka. Asiakasmaksuun on mahdollista hakea maksuhuojennusta.
 

Lue lisää koululaisten iltapäivätoiminnasta perusopetuksen sivulta.

Leikkipuisto Lahnalahdessa ei ole Kotoklubi Kaneli -toimintaa.

 

Lue lisää Kotoklubi Kanelin toiminnasta

Sijainti

Lauttasaarentie 40a, 00200 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

  • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
  • Kulkureitti sisäänkäynnille on epätasainen sekä valaistu.

Pääsisäänkäynti

  • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
  • Sisäänkäynnin ovet ovat vaikeasti havaittavat. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi avautuu käsin helposti.
  • Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.

Sisätilat

  • Toimipiste sijaitsee samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
  • Sisätilojen ovet eivät erotu selkeästi seinästä.