Leikkipuisto Seppä

leikkipuisto Sepän tulevan rakennuksen havainnekuva
Kuva: Arkkitehtitoimisto Perko

Leikkipuisto Sepälle rakennetaan uusi rakennus, joka korvaa nykyisen leikkipuistorakennuksen. Rakennus valmistuu marraskuussa 2023.
Lähimmät pikkulapsiperheille ohjattua toimintaa järjestävät leikkipuistot ovat: leikkipuisto Loru, leikkipuisto Ruoholahti ja leikkipuisto Taivallahti. Leikkitoiminnan kerho 2-4-vuotiaille järjestetään päiväkoti Kaivopuistossa, osoitteessa Puistokatu 6 siihen asti, että Sepän rakennus valmistuu. Perusopetuksen iltapäivätoiminta järjestetään rakennuksen valmistumiseen saakka Tehtaankadun ala-asteen tiloissa ja leikkipuisto Sepän piha-alueella.

Leikkipuisto on turvallinen ajanviettopaikka, jossa järjestetään monipuolista toimintaa vauva- ja lapsiperheille sekä koululaisille.

Leikkipuistossa on mahdollisuus tutustua muihin lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa. Aikuiset ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa.

Leikkipuistossa on mahdollisuus omien ruokien lämmittämiseen ja kahvin/teen keittoon. Toimintamme on maksutonta ja perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Yhteystiedot

Sepänkatu 2, 00150 Helsinki Näytä esteettömyystiedot

Voimassa toistaiseksi:
- ma-pe 9.30-17.00

suomi
PL 15913, 00099 Helsingin kaupunki

Leikkipuiston toiminta

Järjestämme vauva- ja pikkulapsiperheille maksutonta, ohjattua toimintaa aamupäisin. Kaikki lapsiperheet ovat tervetulleita mukaan! Ennen ja jälkeen tuokioiden on mahdollista leikkiä ja viettää aikaa muiden lapsiperheiden parissa.

Leikkipuisto Sepän rakennus ei ole tällä hetkellä käytössä, vaan tuokiot järjestämme leikkipuiston piha-alueella ulkotoimintana maanantaisin, keskiviikkoisin sekä torstaisin. Vauva- ja taaperoaamuun kokoonnumme Mikael Agricolan kirkon jumppasaliin tiistaisin ja perjantaisin. Seppä saa uuden leikkipuistorakennuksen syksyllä 2023!

Kevään 2023 ohjelma:

Maanantai klo. 10-10.30 Vaunujumppa: Iloinen liikkumistuokio yhdessä vauvan kanssa.

Tiistai klo. 10-11 Vauva- ja taaperoaamu Agricolan kirkon jumppasalissa. Lauletaan, loruillaan, liikutaan ja taiteillaan yhdessä lapsen kanssa. Ohjattu tuokio klo. 10-10.30.

Keskiviikko klo. 10-10.30 Vikkelät jalat: Leikkiä ja liikettä yli 1-vuotiaille.

Torstai klo. 10-10.30 Sepän soinnut: Lauletaan, loruillaan ja musisoidaan yhdessä kaikenikäisten kanssa.

Perjantai klo. 10-11 Vauva- ja taaperoaamu Agricolan kirkon jumppasalissa. Lauletaan, loruillaan, liikutaan ja taiteillaan yhdessä lapsen kanssa. Ohjattu tuokio klo. 10-10.30.

 

 

Lue lisää toiminnasta vauva- ja lapsiperheille.

Vauvaperheohjaus on kolmen kerran kokonaisuus, joka on jatkoa neuvolan perhevalmennukselle. Tapaamisten tarkoituksena on jakaa kokemuksia vauvaperheen arjesta yhdessä muiden ensimmäisen lapsensa saaneiden perheiden kanssa. Toiminta on perheille maksutonta ja vapaaehtoista.

 

Lue lisää vauvaperheohjauksesta neuvolan perhevalmennuksen jatkoksi.

Leikkipuisto Sepässä toimii maksuton Siilinpesä-kerho 2-4-vuotiaille lapsille. Kerhon toiminta-aika on klo. 9- 11.30 tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Toimintakausi on syyskuun alusta toukokuun loppuun. Koulujen loma-aikoina ei ole kerhotoimintaa. 

Kerhon tavoitteena on tukea lapsen hyvinvointia sekä tasapainoista kasvua ja kehitystä antamalla lapsille valmiuksia ryhmässä toimimiseen. Pääpaino on leikillä ja yhdessä toimimisella. Turvallinen, kannustava ja innostava ilmapiiri houkuttelee lasta osallistumaan taiteiluun, leikkiin, liikkumiseen ja uuden tutkimiseen.

Kerhoon lapsi tarvitsee mukaan säänmukaiset ulkoiluvaatteet ja jalkineet sekä oman kerhorepun. Kerhoreppuun pakataan mukaan varavaatteita, sisätossut sekä helposti syötävät eväät. Lapsen tavarat on hyvä nimikoida.

Alueen kerhotoiminnasta saat lisätietoa johtavalta leikkipuisto-ohjaajalta Tiina Mesiniemeltä:

tiina.mesiniemi@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) sekä puh. 0931074094

Kerhon toiminta käynnistetään, kun hakemuksia toimintaan on riittävästi.

 

Lue lisää kerhoista.

Leikkipuisto Sepässä järjestämme koululaisten iltapäivätoimintaa 1.-2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille. Toiminta järjestetään perusopetuslain mukaisena ryhmätoimintana. Iltapäivätoiminta alkaa lapsen koulupäivän päätyttyä ja päättyy klo 17.  Toimintaa ei järjestetä koulujen loma-aikoina.

Tietoja toiminnasta

Iltapäivätoiminnassa lapsilla on mahdollisuus leikkiin, rentoutumiseen kavereiden kanssa, läksyjen tekemiseen sekä myös ohjattuun toimintaan päivittäin. Toiminta ja yhteinen viikko-ohjelma ideoidaan, suunnitellaan ja järjestetään yhdessä lasten kanssa. Viikko-ohjelma julkaistaan syksyllä myös vanhemmille sähköpostitse. Toiminta on monipuolista liikkumiseen, taiteisiin ja kulttuuriperinteisiin perustuvaa ja se mahdollistaa monipuoliset oppimiskokemukset. Lisäksi lukukauden aikana voidaan toteuttaa retkiä lähialueelle sekä järjestää erilaisia projektimuotoisia toimintoja. Ohjattuun toimitaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme lapsia kokeilemaan uutta! Iltapäivätoiminnassa on toisia kunnioittava, turvallinen ja kannustava toimintaympäristö.

Toimintaan hakeminen ja asiakasmaksut

Hakuaika koululaisten iltapäivätoimintaan ensi lukuvuodelle on 6.3.-1.5.2023. Hakemus tulee toimittaa hakuaikana. Kesken lukuvuoden tulleet hakemukset jäävät odottamaan ja otamme huoltajaan yhteyttä, jos lapselle löytyy iltapäivätoiminnan paikka.

Lue lisää koululaisten iltapäivätoiminnasta perusopetuksen sivulta.

Leikkipuisto Sepässä ei ole Tänään tavataan -kahvilaa.

Lue lisää kahviloiden toiminnasta, ja katso missä puistoissa toimintaa järjestetään

Perusopetuksen iltapäivätoiminnan asiakasmaksu on 100 €/kk, kun toiminta päättyy klo 16.00 ja 120 €/kk, kun toiminta päättyy klo 17.00.

Sijainti

Sepänkatu 2, 00150 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti leikkialueelle

  • Leikkipuiston lähettyvillä ei ole esteettömiä autopaikkoja. Lähin pysäköintialue sijaitsee etäisyydellä leikkipuiston portista.
  • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee alle 5 m leikkipuiston portista.
  • Leikkipuiston portille johtaa kulkureitti, joka on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Leikkialue

  • Leikkipuistossa on keinuja, liukumäki, hiekkalaatikko.

Leikkipuistorakennus

  • Leikkipuistorakennuksen sisäänkäynti on vaikeasti hahmotettava mutta valaistu.
  • Sisäänkäynnin yhteydessä on alle 6 m pitkä luiska.
  • Sisäänkäynnin ovet ovat vaikeasti havaittavat. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi avautuu käsin helposti.
  • Toiminta tapahtuu samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
  • Sisätilojen ovet eivät erotu selkeästi seinästä.