Kasvatuksen ja koulutuksen palveluneuvonta antaa yleisneuvontaa puhelimitse ma-pe klo 10-12 ja 13-15 sekä toimistolla tiistaisin ja torstaisin klo 10-12 ja 13-15 osoitteessa Työpajankatu 8.

Leikkipuisto Ruoholahti

Leikkipuisto Ruoholahti

Leikkipuisto on turvallinen ajanviettopaikka, jossa järjestetään monipuolista toimintaa vauva- ja lapsiperheille sekä koululaisille.

Leikkipuistossa on mahdollisuus tutustua muihin lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa. Aikuiset ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa.

Leikkipuistossa on mahdollisuus omien ruokien lämmittämiseen ja kahvin/teen keittoon. Toimintamme on maksutonta ja perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Leikkipuiston toiminta

Leikkipuisto Ruoholahteen ovat kaikki vauva- ja lapsiperheet tervetulleita! Kutsumme perheitä touhuamaan yhdessä ja jakamaan  arjen asioita muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Järjestämme ohjattua toimintaa musiikin, leikin, liikkumisen ja taiteilun keinoin. Yhteiset ilon ja leikin kokemukset vahvistavat vanhemman ja lapsen vuorovaikutusta sekä tukevat kasvua ja kehitystä.  

 

Lue lisää toiminnasta vauva- ja lapsiperheille.

Leikkipuisto Ruoholahdessa toimii Kultahiput -kerho.

Kultahippu kerhon toiminta-aika on  tiistaista torstaihin klo 9.00-11.30. Koulujen loma-aikoina ei ole kerhoa.

Kaikki toiminta kerhossa tapahtuu ulkona, vuoden jokaisena päivänä. Ulkoilun lomassa lauletaan, leikitään, liikutaan, syödään omia eväitä, taiteillaan ja tutkitaan luontoa.

Kerholaisella tulee olla säänmukaiset ulkoiluvaatteet ja jalkineet sekä oma, nimellä varustettu kerhoreppu, jossa on hyvä kuljettaa omat kerhopäivän eväät ja nimikoidut varavaatteet. Kerhoeväinä voi olla esimerkiksi voileipä, kuoritut ja paloitellut hedelmät, juotavajugurtti tai muu.

Kerhossa on toimintakauden aikana erilaisia teemoja ja retkiä , joista tiedotetaan erikseen.

Alueen kerhotarjonnasta saat lisätietoa johtavalta leikkipuisto-ohjaajalta Tiina Mesiniemeltä, tiina.mesiniemi@hel.fi (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), puh. 09 310 74094.

 

2-4-vuotiaiden maksuttomat kerhot kokoontuvat muutamaksi tunniksi  2-4 kertaa viikossa. Lue lisää kerhoista.

Koululaisten iltapäivätoiminta leikkipuisto Ruoholahdessa syksyllä 2023

Leikkipuisto Ruoholahti järjestää iltapäivätoimintaa 1.-2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille. Toiminta järjestetään perusopetuslain mukaisena ryhmätoimintana. 

Järjestämme vaihtelevaa ohjattua toimintaa sekä sisällä että ulkona. Toiminta on monipuolista leikkiä, liikkumista ja taiteilua joka mahdollistaa myönteiset oppimiskokemukset. Leikkipuistossa lapset ovat aktiivisia toimijoita; toiminnan suunnittelu ja toteutus lähtevät lasten toiveista ja tarpeista. Iltapäivätoiminnassa on toisia kunnioittava, turvallinen ja kannustava toimintaympäristö.

Toiminta-aika

Iltapäivätoiminta alkaa päivittäin koulupäivän päätyttyä Ruoholahden ala-asteelta (os.Santakatu 6) ja päättyy leikkipuisto Ruoholahteen. 

Asiakasmaksut
100€/kk klo 16.00 saakka ja 120€/kk klo 17.00 saakka. Asiakasmaksuun on mahdollista hakea maksuhuojennusta.
 

Lue lisää koululaisten iltapäivätoiminnasta perusopetuksen sivulta.

Leikkipuisto Ruoholahdessa ei järjestetä Kotoklubi Kanelia. 

 

Lue lisää Kotoklubi Kanelin toiminnasta

Sijainti

Laivapojankatu 8, 00180 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

  • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
  • Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Pääsisäänkäynti

  • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
  • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi avautuu käsin helposti.
  • Tuulikaappi on ahdas.

Sisätilat

  • Toimipiste sijaitsee samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
  • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi.
  • Toimipisteessä on esteetön wc.