Leikkipuisto Mäkitorppa

leikkipuisto Mäkitorppa

Leikkipuisto on turvallinen ajanviettopaikka, jossa järjestetään monipuolista toimintaa vauva- ja lapsiperheille sekä koululaisille.

Leikkipuistossa on mahdollisuus tutustua muihin lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa. Aikuiset ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa.

Leikkipuistossa on mahdollisuus omien ruokien lämmittämiseen ja kahvin/teen keittoon. Toimintamme on maksutonta ja perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Yhteystiedot

Mäkitorpantie 42, 00640 Helsinki Näytä sijainti palvelukartalla

Voimassa toistaiseksi:
- ma-pe 9.00-16.00
- la-su - Suljettu

suomi
PL 64943, 00099 Helsingin kaupunki

Perusopetuksen iltapäivätoiminnan asiakasmaksu on 100 €/kk, kun toiminta päättyy klo 16.00 ja 120 €/kk, kun toiminta päättyy klo 17.00.
Kesäruokailu järjestetään arkisin 3.6.-2.8.2024 kaikille alle 16v lapsille.
Avoinna läpi kesän 2024

Leikkipuiston toiminta

Leikkipuistot ovat kaikkia lapsiperheitä varten. Mäkitorpassa järjestetään vauva- ja lapsiperheille aamupäivisin mukavaa ja monipuolista ohjattua toimintaa, jossa lapset ja aikuiset saavat leikin, liikkumisen ja yhdessä tekemisen elämyksiä. Vanhemmat ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa. Aamupäivätoimintaa on sisällä ja ulkona. Leikkipuiston monipuolinen piha-alue on lapsiperheiden käytössä myös iltaisin ja viikonloppuisin. 

Leikkipuiston sisätiloissa voi lämmittää ruokaa, keittää kahvia ja imettää vauvaa. Puistossa on myös vaipanvaihtoon sopivat tilat.

 

Lue lisää toiminnasta vauva- ja lapsiperheille.

Helsingin kaupungin leikkipuistot järjestävät maksuttomia vauvaperheryhmiä neuvolan perhevalmennuksen jatkoksi helsinkiläisille ensimmäisen lapsensa saaneille perheille.

Vauvaperhetoiminnassa on mahdollisuus tavata ja tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin; jakaa vauva-arjen kokemuksia ja keskustella uudesta perheestäsi.

Vauvaperheohjausryhmissä on kolme eri aihetta, joiden pohjalta keskustellaan. Voitte valita itseänne kiinnostavat aiheet ja tulla mukaan ryhmään itsellenne sopivaan toimipisteeseen.

Toivomme kuitenkin ilmoittautumista valitsemaanne toimipisteeseen joko sähköpostitse tai puhelimitse ennen kokoontumista. Kerro sähköpostissa osallistujien nimet sekä puhelinnumero.

Syksyn vauvaperheohjausryhmien päivämäärät ja paikat julkaistaan elokuussa.

Lue lisää vauvaperheohjauksesta neuvolan perhevalmennuksen jatkoksi.

Mäkitorpan kerho kokoontuu tiistaisin ja torstaisin klo 9 - 11.30. Leikkitoiminnan kerhossa pääpaino on vapaalla leikillä ja sosiaalisten taitojen opettelulla. Pienet ohjatut tuokiot; satuhetket, musiikki, askartelu ja liikunta kuuluvat kerhopäivien ohjelmaan vaihtelevasti. 

Kerho aloitetaan ulkoilulla, jonka jälkeen siirrytään välipalalle. Kerhossa syödään kotoa tuodut pienet eväät. Tämän jälkeen kerho jatkuu leikkien ja ohjattujen tuokioiden parissa.

Mäkitorpan kerhosta saat lisätietoa  leikkipuistosta lp.makitorppa@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) , puh. 0403344249 sekä  johtavalta leikkipuisto-ohjaajalta Teemu Kariaho, puh. 09 310 58524

 Lue lisää kerhoista.

Leikkipuisto Mäkitorppa järjestää perusopetuksen iltapäivätoimintaa 1. - 2. -luokkalaisille lapsille. 

Mäkitorpassa mahdollistamme koululaisille rauhoittumisen ja leikin koulun jälkeen. Panostamme päivittäiseen ulkoiluun ja liikunnallisiin leikkeihin. Meille on tärkeää ottaa lapset mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan heille mieluisaa iltapäivätoimintaa. Toimintamme on lapsilähtöistä ja meillä on turvallinen, kannustava ja toisia kunnioittava ilmapiiri.

Toiminta alkaa lapsen koulupäivän päätyttyä sisältäen välipalan. Toiminta-aika on päivittäin klo 16 asti.

 

Lue lisää koululaisten iltapäivätoiminnasta perusopetuksen sivulta.

Leikkipuisto Mäkitorpassa ei ole Tänään tavataan -kahvilaa.

Lue lisää kahviloiden toiminnasta, ja katso missä puistoissa toimintaa järjestetään

Sijainti

Mäkitorpantie 42, 00640 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)