Hoppa till huvudinnehåll

Borgmästarens invånarkväll för invånarna i Nordsjö den 16 februari

Nästa borgmästarens invånarkväll ordnas torsdagen den 16 februari i Nordsjö. Evenemanget kan också ses i direktsändning på Helsingforskanalen.
Kuvassa Vuosaaren Mosaiikkitori ja ihmisiä kävelemässä.
Bild: Paavo Jantunen

Nästa borgmästare Juhana Vartiainens invånarkväll ordnas på torsdag den 16 februari klockan 19-20.30 för Nordsjöborna i Nordsjö gymnasiums lokaler. Under evenemanget samlas invånarna, stadens ledning och samarbetspartners för att diskutera aktuella ämnen.

Under kvällen får stadens representanter höra invånarnas tankar om sitt eget bostadsområde, och invånarna kan diskutera och ställa aktuella frågor direkt till Helsingfors borgmästare Juhana Vartiainen och stadens sektorschefer. Dessutom kan invånarna på förhand önska att ämnet behandlas via enkäten i tjänsten Säg din åsikt, som är öppen för alla.

Frågor kan också skickas under evenemanget via en meddelandevägg via en blankett som finns på Helsingforskanalens webbplats. Man kan ställa frågor även om man deltar på distans.

- Borgmästarens invånarkväll erbjuder stadens invånare en möjlighet att diskutera frågor i det egna bostadsområdet med stadens representanter och lyfta fram de iakttagelser som de upplevt som viktiga. Man kan ställa sina egna frågor på plats eller på distans via Helsingforskanalens sändningssida. Jag önskar alla invånare i Nordsjö varmt välkomna att delta i evenemanget, kallar Titta Reunanen, teamledare i växelverkan.

I början av evenemanget har man möjlighet att träffa representanter för stadens olika sektorer och personalen vid enheten för delaktighet och rådgivning samt lokalföreningarnas aktörer i pop up-torget från klockan 18. Målet är att invånarna ska kunna få information och på låg tröskel föra en diskussion med stadens sakkunniga som ansvarar för beredningen och verkställandet av ärendena.

På evenemanget finns också en barnavårdstjänst för barn över 3 år i samarbete med Pienperheyhdistys ry och Jobd'd unga. 

En tvåspråkig inbjudan skickas till invånarna i området cirka två veckor före tillställningen. 

En inspelning av evenemanget publiceras senare på Helsingforskanalen.

Tid: torsdag den 16 februari klockan 19 - 20.30 (pop up torget klockan 18)

Uppdaterad 6.2.2023: klockslaget preciserades i rubriken.