Pormestarin asukasilta Vuosaaren asukkaille

Pormestarin asukasilta järjestettiin torstaina 16. helmikuuta Vuosaaressa. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa Helsinki-kanavalla.
Kuvassa Vuosaaren Mosaiikkitori ja ihmisiä kävelemässä.
Kuva: Paavo Jantunen

Pormestari Juhana Vartiaisen isännöimä asukasilta järjestettiin torstaina 16. helmikuuta Vuosaaren asukkaille Vuosaaren lukion tiloissa. Tapahtumassa asukkaat, kaupungin johto ja yhteistyökumppanit kokoontuivat keskustelemaan yhdessä ajankohtaisista aiheista. Eniten keskustelua syntyi palveluista, luonnosta ja liikenteestä.

Illan aikana kaupungin edustajat pääsivät kuulemaan asukkaiden ajatuksia omasta asuinalueestaan, ja asukkaat voivat keskustella ja kysyä ajankohtaisista asioista suoraan Helsingin pormestari Juhana Vartiaiselta ja kaupungin toimialojen johtajilta. Lisäksi asukkaat saattoivat toivoa etukäteen aiheita käsiteltäväksi Kerro kantasi -kyselyssä, joka on kaikille avoin palvelu.

Kysymyksiä saattoi lähettää myös tilaisuuden aikana viestiseinän kautta Helsinki-kanavan verkkosivuilta löytyvän lomakkeen välityksellä. Kysymyksiä voi esittää, vaikka osallistuu etäyhteydellä.

– Pormestarin asukasilta tarjoaa kaupungin asukkaille mahdollisuuden keskustella oman asuinalueen asioista kaupungin edustajien kanssa ja tuoda esille tärkeiksi kokemiaan huomioita. Omia kysymyksiään voi esittää tilaisuudessa paikan päällä tai etäyhteydellä Helsinki-kanavan lähetyssivun kautta. Toivotan kaikki Vuosaaren asukkaat lämpimästi tervetulleiksi mukaan tilaisuuteen, kutsui vuorovaikutuspäällikkö Titta Reunanen.

Tapahtuman alussa pop up -torilla kello 18–19 oli mahdollisuus tavata kaupungin eri toimialojen edustajia ja osallisuus ja neuvonta -yksikön henkilöstöä sekä paikallisyhdistysten toimijoita. Tavoitteena oli, että asukkaat voisivat saada tietoa ja käydä matalalla kynnyksellä keskustelua kaupungin asiantuntijoiden kanssa, jotka ovat vastuussa asioiden valmistelusta ja toimeenpanosta.

Tilaisuudessa oli lastenhoitopalvelu yli 3-vuotiaille lapsille yhteistyössä Pienperheyhdistys ry:n ja Jobd’d nuorien kanssa. 

Kaksikielinen kutsu lähetettiin alueen asukkaille koteihin noin kaksi viikkoa ennen tilaisuutta.

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa Helsinki-kanavalla.

Tapahtuma-aika: torstai 16. helmikuuta kello 19–20.30 (pop up -tori kello 18)

Uutinen on julkaistu 20.1. ja sitä on päivitetty 10.2., 15.2. ja 17.2.