Tjänstebostäder

På de här sidorna hittar du information om tjänstebostäder för anställda vid Helsingfors stad. Vi förmedlar tjänstebostäder särskilt till anställda inom branscher med brist på arbetskraft.

Helsinki
Pasila

Tjänstebostäder för anställda vid Helsingfors stad

Tjänstebostäderna är knutna till anställningen vid Helsingfors stad. Man ingår avtal som gäller tills vidare för bostäderna, och ingen hyresgaranti tas ut.

Tjänstebostäderna är belägna runt om i Helsingfors. Merparten av bostäderna som erbjuds är enrums- och tvårumslägenheter, men det finns även trerums- och fyrarumslägenheter samt möblerade delade bostäder. Hyran per kvadratmeter varierar från 15,94 till 25,35 euro/månad beroende på storleken på bostaden dess läge. 

Naiset kävelevät kadulla
Bild: Jussi Hellsten

Tjänstebostadsförmån i beskattningen

När du bor i stadens tjänstebostad, är det möjligt att den utgör en skattepliktig bostadsförmån som visas i lönespecifikationen och som räknas som inkomst med lönen. 

Skatteförvaltneingn(Länk leder till extern tjänst) fastställer årligen värdet av olika anställningsförmåner. Kontrollera på Skatteförvaltningens sidor hur din bostadsförmån eventuellt påverkar ditt förskottsinnehållningsprocent Så här undviker du obehagliga skattepåföljder efteråt.

Du hittar bostadsförmånsräknaren för tjänstebostäder även på Vuokraturvas sidor.