Ajan varaaminen, siirtäminen ja peruuttaminen terveysasemalla

Tällä sivulla on tietoa ajanvarauksesta sekä varauksen siirtämisestä ja peruuttamisesta terveysasemalla.

Tällä sivulla

Terveydenhuollon ammattilainen tekee kanssasi hoidon tarpeen arvioinnin, kun otat yhteyttä terveysasemalle. Hoidon tarpeen arvioinnin perusteella sinulle tehdään ajanvaraus, jos tilanteesi sitä vaatii. Ajanvaraus voi olla esimerkiksi ammattilaisen vastaanotolle tai tietyissä tapauksissa vastaanotto voidaan toteuttaa myös etävastaanottona.​

Terveysasemilla työskennellään moniammatillisissa tiimeissä, joissa mm. terveydenhoitajat, sairaanhoitajat, lääkärit, fysioterapeutit ja toimintaterapeutit ohjaavat asiakkaan hoidon tarpeen arviosta juuri oikealle ammattilaiselle.

Ajanvaraus

Kun otat yhteyttä terveysasemalle, terveydenhuollon ammattilainen arvioi tilanteesi ja ohjaa sinut tarvittaessa oikealle ammattilaiselle.

On useita tapoja ottaa yhteyttä terveysasemalle. Valitse tilanteeseesi sopiva tapa. Tärkeää on, että asioit vain yhden kanavan kautta, jotta kanavat eivät ruuhkaudu ja ammattilaiset pystyvät palvelemaan sinua nopeammin. 

Näin saat yhteyden terveysasemalle

Voit varata ajan Maisan kautta ihomuutosten näyttöön, ompeleiden poistoon, lääkepistoksiin ja rokotuksiin. Maisan kautta varattavia aikoja on tarjolla rajoitetusti.

  1. Kirjaudu Maisaan(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).
  2. Valitse etusivulta Valikko.
  3. Valitse avautuvalta sivulta Varaa aika.
  4. Tämän jälkeen valitse palvelu ja tee ajanvaraus.

Ajanvarauksen siirto

 Voit siirtää Maisan kautta joitakin ajanvarauksia.

Näet kaikki tulevat ja menneet ajanvarauksesi Maisan Tapahtumat-osiossa. Jos kyseisen ajanvarauksen siirtäminen on mahdollista Maisan kautta, näet varauksen tiedoissa Tiedot-painikkeen alla vaihtoehdon Siirrä ajanvaraus.​

Siirry Maisaan(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Jos ajanvarauksen siirto Maisan kautta ei ole mahdollista, voit olla yhteydessä terveysasemalle chatin kautta tai soittamalla. 

Näin saat yhteyden terveysasemalle

Ajanvarauksen peruuttaminen

Peru varaamasi aika viimeistään edellisenä arkipäivänä klo 16.00, muuten sinulta peritään maksu peruuttamattomasta käynnistä, joka on 56,70 € vuonna 2024.

Voit peruuttaa Maisan kautta joitakin ajanvarauksia. 

Näet kaikki tulevat ja menneet ajanvarauksesi Maisan Tapahtumat-osiossa. Jos kyseisen ajanvarauksen siirtäminen on mahdollista Maisan kautta, näet varauksen tiedoissa Tiedot-painikkeen alla vaihtoehdon Peru ajanvaraus.​

Huomioithan, että joissakin varauksissa on aikaraja, jonka puitteissa varauksen voi perua (esimerkiksi viimeistään 2 vuorokautta ennen varattua aikaa).​

Siirry Maisaan(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Jos ajanvarauksen peruminen Maisan kautta ei ole mahdollista, voit olla yhteydessä terveysasemalle chatin kautta tai soittamalla.

Näin saat yhteyden terveysasemalle