Opiskelu kielilukiossa

Helsingin kielilukiossa painotamme kieliä ja kansainvälisyyttä, kulttuurien tuntemusta, taiteita, kestävää kehitystä ja tulevaisuuden taitoja.

Kannustamme opiskelijoita aktiiviseen osallistumiseen, yhdessä toimimiseen ja luovaan toimintaan. Hyödynnämme opiskelussa verkko-oppimisen mahdollisuuksia. Koulukohtaisia valinnaisia opintojaksoja on runsaasti. 

Kielet ja kansainvälisyys -painotuksessa ja yleislinjalla on yhteinen opintojaksotarjonta. Se on laadittu niin, että voit yhdistää esimerkiksi pitkän matematiikan, kemian ja fysiikan monipuoliseen kieliohjelmaan. 

Lukion oppiaineet on jaettu 38 tunnin opintojaksoiksi. Yhden periodin aikana opiskellaan keskimäärin kuusi opintojaksoa. Yhden opintojakson oppitunnit on jaettu niin, että niitä opiskellaan 3 x 75 minuuttia viikossa. Käytämme periodijärjestelmää, jossa on viisi periodia. Jokainen periodi päättyy seitsemän päivän viikkoon, jossa on esimerkiksi kokeita.

Opiskelijat arvioidaan opintojaksoittain. Periodiarviointi jaetaan noin kaksi viikkoa periodin päättymisestä. Näet omat arvosanasi, lukujärjestyksesi sekä opintojaksovalinnat Wilma-järjestelmästä. Opettajat kirjaavat poissaolot Wilmaan, johon myös alle 18-vuotiaan huoltaja saa käyttäjätunnuksen. Opiskelijan suostumuksella huoltajan tunnus on voimassa lukio-opintojen loppuun saakka.

Suoritukset

Ylioppilastutkinto on lukion päättötutkinto. Ylioppilaskirjoitukset järjestetään kahdesti vuodessa, keväällä ja syksyllä, samaan aikaa kaikissa lukioissa. Tutkinnon voi suorittaa yhdellä tutkintokerralla tai hajauttaa kolmeen peräkkäiseen tutkintokertaan.

Siirry Ylioppilastutkintolautakunnan sivuille(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Abitreenit(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Ylioppilaskirjoitusten aikataulu löytyy opinto-oppaasta sekä ylioppilastutkintolautakunnan kotisivulta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Ylioppilaskirjoituksiin saavutaan hyvissä ajoin, vähintään 60 minuuttia ennen kokeen alkamista. 

Kokeissa oman päätelaitteen lisäksi tulee olla mukana  myös langalliset kuulokkeet. Oma latausjohto on hyvä ottaa mukaan. Yo-kokeessa saa käyttää vain langallista hiirtä. Suosittelemme lukiolaiskannettavan(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) hankkimista, koska ylioppilaskirjoitusten tekeminen onnistuu sillä.

Jos sisällytät opinto-ohjelmaasi vähintään 16 kielet ja kansainvälisyys -painotuksen opintopistettä, saat erillisen todistuksen päättötodistuksen liitteeksi.