Englannin- ja suomenkielinen linja

Helsingin kielilukiossa alkoi englannin- ja suomenkielinen linja elokuussa 2020. Kaksikielisen linjan opinnoista vähintään puolet opetetaan englanniksi.

Englannin- ja suomenkielisellä linjalla kehität akateemista englannin kielen taitoasi sekä kansainvälisyysosaamista. Näistä taidoista on hyötyä esimerkiksi kansainvälisissä jatko-opinnoissa ja työtehtävissä, ja saat erinomaiset valmiudet jatko-opintoihin ja työelämään niin Suomeen kuin ulkomaille.

Kielilukiossa tarjolla on myös ohjausta jatko-opintomahdollisuuksista ulkomailla. Saat opastusta esimerkiksi Iso-Britannian UCAS-hakujärjestelmän käyttöön. Englannin- ja suomenkielisen linjan opiskelijat voivat myös hyödyntää kielilukion laajaa vieraiden kielten opetustarjontaa.

Huomaathan, että englannin- ja suomenkielinen linja tähtää suomalaiseen ylioppilastutkintoon. Hakijoilta edellytetäänkin sekä suomen kielen taitoa että englannin kielen taitoa. 

Löydät kurssitiedot Helsingin kielilukion opetussuunnitelmasta.  Oppiaineet-osiossa kohdasta Vieraat kielet(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) löydät esim. englannin kielen kohdalta tiedot, mitkä kurssit on suoritettava englanniksi.

Englannin- ja suomenkieliselle linjalle haetaan toisen asteen yhteishaussa.

Näin haet englannin- ja suomenkieliselle linjalle