Kielet ja kansainvälisyys -painotus

Kielilukiossa on laaja opintojaksotarjonta. Kielet ja kansainvälisyys -painotuksen opintoihin voit yhdistää myös esimerkiksi pitkän matematiikan sekä fysiikan ja kemian syventävät opintojaksot. Myös taideaineiden opintoja on tarjolla laajasti.

Opintosi määräytyvät valtakunnallisen tuntijaon mukaisesti, joten sinun tulee suorittaa kaikki lukion pakolliset opintojaksot. 

Voit jatkaa aiempia kieliopintojasi sekä aloittaa lukiossa yhden tai useamman vieraan kielen opinnot. Kielilukiossa on Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen laaja kielivalikoima. Voit opiskella peräti 13 eri kieltä: suomea, ruotsia, englantia, saksaa, ranskaa, italiaa, espanjaa, latinaa, venäjää, japania, kiinaa, arabiaa ja koreaa. Esimerkiksi suosittua japanin kieltä voit opiskella äidinkielenään japania puhuvan opettajamme johdolla peräti kahdeksan opintojaksoa.

Helsingin kielilukion tavoitteena on kehittää kielten tarjontaa, opetusta ja kansainvälistä toimintaa. Kannustamme opiskelijoita kielten pitkäjänteiseen opiskeluun ja valinnaisten kielten kirjoittamiseen ylioppilastutkinnossa. Tavoitteena on, että kaikilla painotuksen opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua johonkin kansainvälisyysprojektiin tai vaihtoehtoisesti jollekin koulussamme järjestettävälle kansainvälisyysopintojaksolle.

Kun sisällytät opinto-ohjelmaasi vähintään 16 kielet ja kansainvälisyys -painotuksen opintopistettä, saat erillisen Kielet ja kansainvälisyystodistuksen päättötodistuksen liitteeksi.

Löydät kurssitiedot Helsingin kielilukion opetussuunnitelmasta osiosta oppiaineet(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Lue kansainvälisestä toiminnasta Heklussa.

Näin haet kielet ja kansainvälisyys -painotukseen