Opintojaksot

Kielilukion opintojaksotarjontaan kuuluu sekä pakollisia että valinnaisia opintoja.

Helsingin kielilukiossa voit valita valtakunnallisten opintojaksojen lisäksi koulun painotusten mukaisia valinnaisia opintojaksoja. Voit osallistua kaikille opintojaksoille linjasta riippumatta. Opintojaksotarjotin mahdollistaa usean valinnaisen kielen opiskelun sekä esimerkiksi laajan kieliohjelman ja pitkän matematiikan, fysiikan ja kemian yhdistämisen.

Huomioi opintojaksovalinnoissasi harrastuneisuutesi, ylioppilaskirjoitukset ja jatko-opinnot. Ylioppilaskirjoitukset perustuvat aineen pakollisiin ja valtakunnallisiin valinnaisiin opintoihin. Saat ohjausta opintojaksovalintojen tekemiseen opinto-ohjauksen opintojaksolla ja opinto-ohjaajien infoissa sekä henkilökohtaisessa ohjauksessa. Hakuvaiheessa riittää ainevalintakortissa kysyttävien ainevalintojen pohtiminen.

Lukion oppimäärä on mitoitettu kolmessa vuodessa suoritettavaksi. Opintoja voi perustellusta syystä pidentää neljään ja rehtorin erityisluvalla viiteen vuoteen.

Kielilukion opintojaksot

Ylioppilaskirjoitukset perustuvat pakollisiin ja valtakunnallisiin syventäviin opintoihin. Näin ollen syventävät opintojaksot on syytä valita suunnitelmallisesti pitäen mielessä ylioppilaskirjoitukset ja jatko-opinnot.

Löydät lukiomme pakolliset ja valinnaiset opintojaksot lukion omasta opetussuunnitelmasta osiosta oppiaineet(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Huom. Pakolliset moduulit on merkitty vihreällä, valinnaiset punaisella tunnisteella.

Helsingin verkkolukion eri opintotarjottimet näkyvät opiskelijan Wilmassa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Helsingin verkkolukion tarjonta koostuu verkko-opinnoista, etäopinnoista, kaupunkitarjottimen lähiopinnoista sekä kesäopinnoista. Voit suorittaa opintoja myös korkeakouluyhteistyönä sekä Stadin ammattiopiston ja työväenopiston kautta ja lukea nämä opinnot osaksi lukiotutkintoasi. 

Siirry Verkkolukion sivuille.