Hae kielet ja kansainvälisyys -painotukseen

Helsingin kielilukion kielet ja kansainvälisyys -painotukseen haetaan toisen asteen yhteishaussa. Keväällä 2024 yhteishaussa aloituspaikkoja oli 60.

Opiskelijat Kielet ja kansainvälisyys -painotukseen valitaan perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella. Keväällä 2024 Kielet ja kansainvälitys-linjalle yhteishaussa valittujen opiskelijoiden keskiarvojen keskiarvo oli 8.17.

Huomaa, että voit hakea kielilukioon kielet ja kansainvälisyys -painotukseen, yleislinjalle sekä englannin-ja suomenkieliselle linjalle. Merkitse hakukohteet mieluisuusjärjestyksessä. Hakemisessa opastaa oman peruskoulun opinto-ohjaaja. Lukion opinto-ohjaaja vastaa kysymyksiisi lukion ainevalinnoista. 

Siirry Opintopolkuun(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Jos haet ulkomailta tai ulkomaisella todistuksella, haet yhteishaun harkinnanvaraisen valinnan kautta. Harkinnanvaraisesti hakeville ei ole erillistä hakukiintiötä. Opiskelijavalintapäätökset tekee rehtori.

Kielet ja kansainvälisyys -painotuksen ainevalinnat

Jos haluat opiskella kielet ja kansainvälisyys -painotuksessa, suosittelemme, että valitset opinto-ohjelmaasi

  • pakollisen vieraan kielen ja
  • toisen kotimaisen kielen lisäksi
  • kaksi valinnaista kieltä.

Kielilukiossa voit opiskella 13 kieltä eli suomea, ruotsia, englantia, saksaa, ranskaa, espanjaa, italiaa, latinaa, venäjää, japania, kiinaa, arabiaa ja koreaa.

Ohjausta kielivalintoihisi saat lukion opinto-ohjaajalta. Voit tarvittaessa tarkentaa ja muuttaa ainevalintojasi opintojen alkamisen jälkeen.

Täytä ainevalintakortti kesällä ilmoittautumisen yhteydessä. Kielet ja kansainvälisyys -painotuksessa tarkennat valintasi ensimmäisen periodin opinto-ohjauksen tunneilla, jolloin valitset loppuvuoden opintojaksoja. Voi tarkistaa ja muuttaa valintojasi lukion aikana koulun antamien ohjeiden mukaan.

Helsingin kielilukiossa on laaja opintojaksotarjonta. Kielet ja kansainvälisyys -painotuksen opintoihin on mahdollista yhdistää myös esimerkiksi pitkän matematiikan sekä fysiikan ja kemian syventävät opintojaksot sekä taideaineita.

Tarjoamme syksyllä 2024 opintonsa aloittaville eri aineissa opintojaksoja, joissa huomioidaan erityisesti kielet ja kansainvälisyys.