Hae englannin- ja suomenkieliselle linjalle

Kevään 2024 yhteishaussa aloituspaikkoja tälle linjalle oli 61. Kaksikielisen linjan opinnoista noin puolet on englanniksi.

Englannin- ja suomenkielisellä linjalla opiskelet pakolliset opinnot pääosin englannin kielellä. Opinnot tähtäävät kuitenkin suomalaiseen ylioppilastutkintoon, joten suomen kielen taito on välttämätön ja osa opintojaksoista suoritetaan suomeksi. Sinulta edellytetään siis sekä suomen - että englannin kielen taitoa. Voit saada erillisen todistuksen opiskelusta englanniksi. Voit hyödyntää todistusta esimerkiksi hakiessasi työpaikkaa tai jatko-opintopaikkaa Suomessa tai ulkomailla.

Hae englannin- ja suomenkieliselle linjalle toisen asteen yhteishaussa keväisin Opintopolku.fi-palvelussa. Opintopolusta saat myös hakutietoa. Voit halutessasi hakea kielilukion kaikille kolmelle linjalle. Merkitse hakukohteet mieluisuusjärjestyksessä, sillä hakujärjestys on sitova. Hakemisessa opastaa oman peruskoulun opinto-ohjaaja. Lukion opinto-ohjaaja vastaa kysymyksiisi lukion ainevalinnoista. 

Siirry Opintopolkuun(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Valintapäätökset perustuvat hakijoiden keskinäiseen painotetun keskiarvon mukaiseen paremmuusjärjestykseen. Tämä tarkoittaa, että lähtökohtana on perusopetuksen päättötodistuksen 'lukuaineiden' keskiarvo, mutta painotuksen myötä keskiarvoa laskettaessa painotettavien aineiden merkitys on muita yksittäisiä aineita isompi. Painotettavia aineita ovat:

  • englanti (painokerroin 2) sekä
  • suomi (painokerroin 2). 

Kevään 2024 yhteishaussa englannin- ja suomenkieliselle linjalle valittujen opiskelijoiden keskiarvojen keskiarvo oli 8.00.

Jos haet ulkomailta tai ulkomaisella todistuksella, haet yhteishaun harkinnanvaraisen valinnan kautta. Harkinnanvaraisesti hakeville ei ole erillistä hakukiintiötä. Opiskelijavalintapäätökset tekee rehtori.