Tutustu ja hae

Helsingin kielilukiossa, Heklussa, on kolme linjaa: yleislinja, englannin- ja suomenkielinen linja ja kielet ja kansainvälisyys -painotus. Lukiossa on noin 770 opiskelijaa. Syksyllä 2024 aloituspaikkoja yleislinjalla 151, kielet ja kansainvälisyys -painotuksessa on 60, englannin- ja suomenkielisellä linjalla 61. 

Avoimet ovet hakijoille ja huoltajille/ Open House presentations 2023-2024:

Tervetuloa Helsingin kielilukion esittelytilaisuuksiin! Esittelyt järjestetään Kielilukiolla Myllypurossa (Kiviparintie 1). 

-ti 12.12.2023 klo 13-14.30: kaikkien linjojen yhteinen esittelytilaisuus

-to 18.1.2024 klo 13.-14.30:  kaikkien linjojen yhteinen esittelytilaisuus

-ti 23.1.2024 klo 13-14 yleislinja, klo 14-15 kielilinja ja klo 15-16 englannin ja suomenkielinen linja/ at 3-4pm Bilingual stream presentation

 Lisäksi iltatilaisuus huoltajille  ti 23.1. klo 17-18 (kaikki linjat).

-to 25.1.2024 klo 13-14.30 kielilinja ja yleislinjaklo 14.30-15.30 englannin ja suomenkielinen linja/ at 2.30pm-3.30pm  Bilingual stream presentation

Nähdään esittelyissä!

-----

Yleislinjalla voit hyödyntää Heklun laajaa kielivalikoimaa, valittavanasi on peräti 13 kielen opintoja. Halutessasi voit rakentaa myös opintoihisi joko tiedepolun tai taidepolun. 

Kielet ja kansainvälisyys -painotuslinjalla opiskelevan on mahdollista saada kieliopinnoistaan erillinen todistus.

Englannin- ja suomenkielisellä painotuslinjalla opiskelet pakolliset opinnot eli noin puolet opinnoista englannin kielellä. Opinnot tähtäävät kuitenkin suomalaiseen ylioppilastutkintoon, siksi suomen kielen taito on välttämätön. Sinulta edellytetään siis sekä suomen - että englannin kielen taitoa. 

Koulussamme järjestetään paljon kansainvälistä toimintaa sekä leirikouluja ulkomaille. Tutustu kansainväliseen toimintaamme.

Helsingin kielilukio tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia aktiiviseen ja yhteisölliseen toimintaanTutustu, millä keinoin toteutamme yhteisöllisyyttä Kielilukiossa.

Hakeminen yhteishaussa ja jatkuvassa haussa

Lukioon haetaan ensisijaisesti toisen asteen yhteishaussa keväisin Opintopolku.fi-palvelussa. Mikäli lukioista vapautuu paikkoja lukuvuoden aikana, ne laitetaan hakuun jatkuvassa haussa. Lue lisää lukioiden jatkuvasta hausta lukiokoulutuksen yhteistä sivuilta.

Jos haet ulkomailta tai ulkomaisella todistuksella, haet yhteishaun harkinnanvaraisen valinnan kautta. Opiskelijavalintapäätökset tekee rehtori.

Vuonna 2023 valintapäätökset kaikille kolmelle linjalle tehdään hakijoiden perusopetuksen päättötodistuksen perusteella (lukuaineiden keskiarvon mukainen hakijoiden paremmuusjärjestys). Mikäli haet englannin-ja suomenkieliselle linjalle, keskiarvo lasketaan painotettuna siten, että sekä englannin että suomen (AI tai S2) painokerroin on kaksi eli näiden oppiaineiden merkitys korostuu.

Lue lisää hakemisesta

Yleislinjalle

Kielet ja kansainvälisyys -painotukseen

Englannin- ja suomenkieliselle linjalle