Kartor och geodata

På den här sidan samlar vi information om Helsingfors i form av kartor och geodata. På de olika kartorna hittar du information om bland annat var man kan cykla, simma, beundra kultur, parkera och bygga. 

Flygbild över Sveaborg på sommaren.

Alla stadens tjänster – från återvinningsstationer till basketplaner och hundparker

På Servicekartan hittar du Helsingfors tjänster, allt från återvinningsstationer till hundrastplatser, inklusive tillgänglighetsinformation. Kontrollera i vilka områden den tjänst du behöver finns eller sök tjänster i närheten av en viss adress. Du kan använda färdiga filter för att se exempelvis hälso-, rådgivnings-, förskoleundervisnings- och naturskyddsområden på kartan. Det lönar sig också att ta en titt i servicelistan med tjänster och möjligheter som finns i staden! 

Huvudstadsregionens servicekarta(Länk leder till extern tjänst)

Kuvituskuva
Bild: Jussi Helsten

Kartor för resor och pendling

Oavsett om du använder kollektivtrafik, cykel eller dina egna ben för att resa inom Helsingfors, berättar Reseplaneraren med sina rutter och guider om hur du kommer från punkt a till punkt b inom huvudstadsregionen och hur länge det tar. Om du saknar information om cykelleder och cykling i Helsingfors, rekommenderar vi att du kikar in på vår webbsida Cykelleder i delen Stadsmiljö och trafik. 

Helsingforsregionens Reseplanerare(Länk leder till extern tjänst)

Cykelleder

Kartor för sommarens och vinterns aktiviteter

Talviurheilua
Bild: Jussi Helsten

På vintern uppdateras stadens skidspår och deras skick i vår karttjänst ulkoliikunta.fi. På samma karta syns även skridskobanorna och deras skick. Du kan filtrera spåren och banorna antingen efter avståndet till dem, deras skick eller namn (alfabetisk ordning)! 

På sommaren kan du använda webbplatsen ulkoliikunta.fi för att dagligen kontrollera simsträndernas algsituation, temperatur och övervakningstider.

webbplatsen ulkoliikunta.fi(Länk leder till extern tjänst)

Observera också fiskevattenskartan 2022 (på finska) som beskriver fiskevatten.

Dyk in i kartornas stad

Skulle du vilja granska OmaStadi-omröstningens objekt och deras resultat på en karta? Var i centrum finns ett kvarter som heter Tumlaren? Var hittar man skyddade byggnader, upplysta områden eller gatu- och parkprojekt i år? Och var föds flest nya helsingforsare? 

I Helsingfors avgiftsfria karttjänst publiceras både stadens egna och utomstående informationsmaterial, det vill säga kartnivåer, varav du kan välja en eller flera åt gången för att granska. Du kan söka information via sökfunktionen eller bläddra i listan över material.  

Helsingfors karttjänst(Länk leder till extern tjänst)