Tid för influensa- och coronavaccinationer för riskgrupper kan nu bokas per telefon

Telefontidsbokningen öppnade onsdagen den 15 november kl. 12, tfn 09 310 46300. Personer som hör till riskgrupper kan ringa och boka en vaccinationstid vid vaccinationspunkterna för denna vecka.
Vaaleanpunainen ja sininen kuvituskuva viruksista.

”Det är fortfarande möjligt att boka en vaccinationstid i Maisa, men nu kan man också boka tid per telefon. Denna vecka har varit lugnare vid de centraliserade vaccinationspunkterna än förra veckan. Vi önskar att de som hör till riskgrupper i mån av möjlighet låter vaccinera sig under resten av veckan”, säger Timo Lukkarinen, chefsläkare för hälsostationerna.

Telefontidsbokningen har öppet vardagar kl. 12–16 fram till den 1 december. Onsdagen den 15 november och torsdagen den 16 november kan man endast boka tid till de centraliserade vaccinationspunkterna.

Vaccinationstider också i Maisa

Du kan också boka tid i Maisa. Det har öppnats en del nya tider och fler lediga tider kan också uppstå om bokade tider avbokas. Om du inte fick en tid tidigare lönar det sig att försöka på nytt. Du kan också komma till vaccinationen utan tidsbokning.

Om du redan har bokat en vaccinationstid i Maisa, kom till vaccinationspunkten vid den bokade tiden. Om du redan låtit vaccinera dig men har bokad en tid, kom ihåg att avboka den.

Vaccinationstid på den egna hälsostationen

Från och med fredagen den 17 november kl. 12 kan personer som hör till riskgrupper boka en vaccinationstid på den egna hälsostationen i Maisa eller per telefon. Hälsostationerna vaccinerar endast med tidsbokning.

Personer som hör till riskgrupper vaccineras på hälsostationerna mellan den 20 och den 30 november. Vi rekommenderar dock att du låter vaccinera dig vid en vaccinationspunkt senast den 17 november.