Helsinki Michelin Host City 2024

Helsingin kaupunki isännöi 27.5.2024 pohjoismaisten ravintoloiden Michelin-tähtien julkistamistilaisuutta. Kyseessä on yksi maailman tunnetuimmista ruoka-alan tapahtumista, joka tuo Helsinkiin alan pohjoismaiset huiput. 

Café Savoy
MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries järjestetään tänä vuonna 27. toukokuuta helsinkiläisessä Savoy-teatterissa ja Helsingin kaupungintalolla. Yhdessä MICHELIN Guide Nordic Countries, Visit Finlandin sekä paikallisten kumppaneiden Fazerin, Kespron, Valio Aimon ja The Helsinki Distilling Companyn kanssa järjestetyn tilaisuuden odotetaan houkuttelevan Helsinkiin satoja ravintola-alan ammattilaisia sekä kansainvälistä mediaa. 

Julkistamistilaisuudessa jaettavat Michelin-tähdet ovat ravintola-alan himotuin ja arvostetuin tunnustus. Uusien Michelin-tähtien lisäksi tilaisuudessa jaetaan ympäristövastuullisuutta osoittavat MICHELIN Green Star -tunnustukset sekä erikoispalkinnot.

Vuosittain julkaistavaan The MICHELIN Guide Nordic Countries -oppaaseen kuuluvat Ruotsi, Suomi, Tanska, Norja ja Islanti. Nordic-oppaan vuoden 2023 painoksessa on yhteensä 271 ravintolaa, joista 81:lla on yksi, kaksi tai kolme tähteä. Suomen Michelin-tähdillä palkituista ravintoloista viisi sijaitsee Helsingissä, yksi Turussa ja yksi Porvoossa. Lisäksi Helsingissä on kolme vihreää tähteä kantavaa ravintolaa 

Michelin-tähtien julkistamistilaisuuden kumppanit ovat MICHELIN Guide Nordic Countries, Helsingin kaupunki ja Visit Finland. MICHELIN Guide Nordic Countries on osa maailmanlaajuista Michelin Tyre Public Ltd yhtiötä. Business Finlandiin kuuluva Visit Finland vastaa valtakunnallisena matkailualan asiantuntijana ja aktiivisena toimijana ulkomailta Suomeen suuntautuvan matkailun edistämisestä. Helsingin kaupungin kumppaneina tilaisuudessa ovat Fazer, Kespro, Valio Aimo ja The Helsinki Distilling Company.