Kuva sibelius-lukiosta

Tutustu Sibelius-lukioon


Sibelius-lukio on valtakunnallisen koulutuksen erityistehtävän saanut oppilaitos, joka tarjoaa laaja-alaiseen yleissivistykseen tähtäävän lukio-opetuksen rinnalla korkeatasoista musiikin ja tanssin opetusta. Toimintamme on monipuolista ja kannustaa opiskelijoita taiteellisten raja-aitojen kaatamiseen: meillä klassinen viulisti voi jammailla jazz- tai rock-bändissä, ja hiphop-tanssija voi olla koreografina ja tanssijana nykytanssiteoksessa.

Sibelius-lukiossa opiskelee noin 590 opiskelijaa, joista 350 musiikkilinjalla, 80 tanssilinjalla ja loput yleislinjalla. Opiskelijoita on eri puolilta Suomea yli 50 eri kunnasta. Taidepainotuksen ohella ”Sibis” tunnetaan erityisesti erinomaisesta yhteishengestään – jokainen sibeliuslukiolainen saa olla oma itsensä.

Sibelius-lukion nostalgiaa henkivä koulurakennus sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien varrella Helsingin Kruununhaassa, osoitteessa Liisankatu 13. Perille pääsee junalla Helsingin päärautatieasemalta, metrolla (Helsingin yliopiston asema) ja useilla raitiovaunuilla ja linja-autoilla.

Koulumme tunnelmiin voi tutustua blogissaFacebookissa ja Instagramisssa. #sibeliuslukio #sibisonihmisenparastaaikaa

Koulun esittely


Koulun historia