Opiskelu

Sibelius-lukiossa voit opiskella musiikki-, tanssi- tai yleislinjalla. Jos opiskelet yleislinjalla, suoritat valtakunnallisen opetussuunnitelman mukaisia lukioaineita.
Opiskelijoita Sibelius-lukion pihalla.

Sibelius-lukion lukuvuosi on jaettu viiteen periodiin. Jokainen periodi päättyy seitsemän päivän koontiviikkoon. Opiskelijan arviointi tehdään opintojaksottain. 

Näet arvosanasi ja lukujärjestyksesi Wilma-kouluhallintojärjestelmästä, johon myös alle 18 -vuotiaan huoltaja saa käyttäjätunnuksen.

Lukion oppiaineet on jaettu 38 tunnin (23 * 75 min) opintojaksoiksi.

Jokaisella lukiolla on kolme yhteistyölukiota, jotka tarjoavat osan opintojaksoistaan tietyllä tuntipaikalla kaikille neljän kampuslukion opiskelijoille. Sibelius-lukio kuuluu Kolmoskampukseen, jossa yhteistyölukioitamme ovat lukio Ressun lukioEtu-Töölön lukio ja Vuosaaren lukio.

Meillä voit suorittaa

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisaika syksyn 2024 ylioppilaskokeisiin on 1.5.-29.5.2024.

Jos opiskelet Sibelius-lukiossa, ilmoittaudu Wilman kautta ja käy sen jälkeen opinto-ohjaajan luona vahvistamassa ilmoittautumisesi. Ilmoittautumisia vahvistetaan vain erikseen ilmoitettuina ajankohtina. Katso tarkemmat ohjeet opiskelijan viikkotiedotteesta tai opojen lähettämästä Wilma-viestistä.

Jos olet valmistunut Sibelius-lukiosta ja haluat korottaa arvosanojasi tai täydentää tutkintoasi, ilmoittaudu sähköisellä lomakkeella.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) Lomakkeen lähetettyäsi saat muutaman päivän sisällä sähköpostiisi pyynnön allekirjoittaa ilmoittautumisesi sähköisesti Visma Sign -palvelussa. Allekirjoitusta varten tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Hyväksytyn kokeen uusiminen ja tutkinnon täydentäminen ovat maksullisia. Maksu on 38 euroa kustakin kokeesta, johon ilmoittaudut. Ilmoittautuminen on sitova, ja koekohtainen maksu peritään myös siinä tapauksessa, että et osallistu kokeeseen. Lasku tutkintomaksuista lähetetään sähköpostitse 31.7.2024 mennessä.

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä lukiosihteeriin (kanslia.sibel@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), p. 09 310 26988)

Lisätietoja ylioppilaskokeeseen osallistumisesta on Ylioppilastutkintolautakunnan internet-sivuilla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Muistilista vaihtoon lähteville

 • Tee anomus rehtorille nelosperiodissa (maaliskuun puoliväliin mennessä). Löydät lomakkeen Wilmasta -> Lomakkeet -> Hakemukset ja päätökset -> Anomus koulutyön keskeyttämisestä. 
 • Keskustele myös ryhmänohjaajasi ja opinto-ohjaajasi kanssa asiasta viimeistään 4. periodissa, jotta myös he saavat tiedon vaihtosi ajankohdasta ja kestosta. 

 • pyydä todistus vaihtovuoden opinnoista vaihtolukiostasi
  • opiskellut oppiaineet
  • opiskeltujen kurssien sisältö
  • opiskeltu tuntimäärä / oppiaine
 • tee seuraavan vuoden opintojaksovalinnat keväällä (huhtikuu)
  • tarvittaessa voit ottaa yhteyttä omaopoon, ja sopia Teams -palaveriajan valintojen suunnitteluun
 • NAUTI 😊

 

Viimeistään elokuussa koulun alkaessa:

 • Varaa aika omaopolle: tarkistakaa valinnat ja lukujärjestykset, ja sopikaa vaihtovuoden aikana tehtyjen opintojen hyväksilukukäytänteistä (ota vaihtokoulusta saamasi todistukset mukaan). Tarkistakaa samalla, että Wilmassa on oikean vuositason RO-ryhmä.
 • Käy moikkaamassa uutta ryhmänohjaajaasi.