Detaljplan för Hongasmossa i Kårböle och motioner väckta av fullmäktigeledamöter i stadsfullmäktige

Stadsfullmäktige sammanträder onsdagen den 10 november kl. 18. På föredragningslistan finns bland annat detaljplanen för Hongasmossa i Kårböle.
Kaupunginvaltuuston ensimmäinen läsnäkokous 13.10.2021.

Stadsfullmäktige sammanträder onsdagen den 10 november kl. 18. På föredragningslistan för sammanträdet finns bland annat inkomst- och fastighetsskatteprocentsatserna för 2022, detaljplanen för Hongasmossa i Kårböle, arrendeprinciper för flervåningshustomter på Busholmen samt några motioner väckta av fullmäktigeledamöter.

Detaljplanen och detaljplaneändringen för Hongasmossa i Kårböle gäller kvartersområden för bostadshus och småhus, för gatu-, park och rekreationsområden samt ett område som saknar detaljplan i den nordvästra delen av Hongasmossa. Detaljplanelösningen gör det möjligt att bygga flervåningshus i trä och ett parkeringshus, en butik och affärslokaler, gator och rekreationsleder.

Fullmäktigesammanträdet, som börjar kl. 18, kan följas i direktsändning på Helsingforskanalen. Sammanträdet kan även ses senare som inspelning på Helsingforskanalen.

Fullmäktiges beslut kan följas i ett fält under sändningsvyn på Helsingforskanalen. För besluten redogörs efter sammanträdet i stadsfullmäktiges beslutsmeddelande.

Det förs också diskussion på Twitter under hashtaggen #helvaltuusto.

Läs mer

Stadsfullmäktiges föredragningslista 10.11.2021
Helsingforskanalen



(Länk leder till extern tjänst)

Foto: Pertti Nisonen / Helsingfors stad