Suoraan sisältöön

Kuorot


Kuva: Adel Mekhane

Paljon laulua, naurua ja suuri rakkaus musiikin tekemiseen – näistä elementeistä koostuu Sibelius-lukion kamarikuoro. Kuorossa on 45 laulajaa, joista useimmat opiskelevat sekä laulua että yhtä tai useampaa soitinta. Kuoron ohjelmisto ulottuu klassisen musiikin perusteoksista monenlaiseen nykymusiikkiin tyylirajoista piittaamatta.

Kamarikuoro on vuosien varrella esiintynyt monilla kuorofestivaaleilla ja osallistunut menestyksekkäästi useisiin kilpailuihin. Se on myös valittu Yleisradion vuoden nuorisokuoroksi. Keväällä 2015 kuoro palkittiin Corkin kansainvälisessä kuorokilpailussa parhaasta yksittäisen kappaleen esityksestä. Kuoro esiintyy ahkerasti Suomessa ja ulkomailla ja heittäytyy mielellään mitä erikoisimpiin yhteistyöprojekteihin televisiosta taidemuseon ja tavaratalon kautta teatteriin.

Sibelius-lukion tyttökuoro on 60:n taitavan ja innokkaan nuoren ryhmä. Kaikki kuorolaiset opiskelevat joko laulua ja/tai jotain instrumenttia kuorolaulun ohessa. Monet laulavat myös muissa kuoroissa tai yhtyeissä. Tyttökuoron ohjelmisto on monipuolinen: se sisältää klassista ja modernia taidemusiikkia, kansanmusiikkia ja populaarimusiikkiakin. Kuoro esiintyy usein niin kotimaassa kuin ulkomailla ja tekee yhteistyötä muiden kuorojen, orkesterien ja solistien kanssa. Keväällä 2015 kuoro palkittiin stipendillä valtakunnallisessa Nuori Kulttuuri Sounds -katselmuksessa. Keväällä 2016 tyttökuorolaiset suuntasivat konserttimatkalle San Franciscoon.

Sekakuoro Sibis on Sibelius-lukion kaikille avoin musiikillinen kohtaamispaikka ja parhaimmillaan yli sadan laulajan mahtava energiakeskittymä. Kuoron ohjelmisto painottuu voimakkaasti rytmimusiikkiin, jota tehdään kunnianhimoisesti ja tosissaan – mutta ei totisesti. Kuoro tekee mielellään kokeiluja myös muissa musiikin lajeissa. Perinteisten konserttien lisäksi sekakuorolle ovat mieluisia matkat, flash mobit, tv-esiintymiset ja yhteistyö muiden kuorojen ja kokoonpanojen kanssa.

Kaikkia Sibelius-lukion kuoroja johtaa musiikinopettaja Reijo Aittakumpu.29.08.2019 12:53