Suoraan sisältöön

Tutoreiden terveiset hakijoille

Missä Sibelius-lukio sijaitsee?
Sibelius-lukio sijaitsee Liisankatu 13:ssa, Kruununhaassa. Koululle pääsee helposti Kaisaniemen metroasemalta, Snellmaninkadun ratikkapysäkki on lähin pysäkki raitiovaunulla tulijoille, ja Rautatientorilta noin kymmenen minuutin kävelymatka.

Miksi hakisin Sibikseen?
Sibelius-lukiossa on huikea tunnelma ja oppilaat ovat aktiivisia sekä oma-aloitteisia. Joka viikko tapahtuu jotain erityistä ja säväyttävää: yllätyksiltä ei voi välttyä. Kaikki Sibiksen tapahtumat ja tilaisuudet ovat aivan omaa luokkaansa. Onko missään muualla mahdollista esimerkiksi kuunnella viittäkymmentä bändiä yhden illan aikana, liikuttua satapäisestä kuorosta ja inspiroitua klassisen musiikin nuorista lupauksista? Minkä tahansa prokkisidean saat, löydät aina innokkaita mukaan lähtijöitä!

Miten musiikkipainotus näkyy lukiolaisen elämässä?
Musiikkilinjalaisten on mahdollisuus saada ilmaista musiikinopetusta kaikissa sen muodoissa. Ammattitaitoiset musiikinopettajat antavat soitinopetusta omissa instrumenteissaan kaiken tasoisille soittajille. Sibiksessä voi siis aloittaa vaikka uuden harrastuksen. Pienryhmäopetuksen lisäksi opiskelija voi osallistua bänditoimintaan, kuoroon ja orkesteriin, ja mahdollisuudet päästä esiintymään ovat taatut.

Entä tanssilinja?
Tanssilinjalaiset voivat osallistua erilaisiin tanssikursseihin baletista nykytanssiin ja kaikenlaisiin produktioihin. Tanssi- ja musiikkilinjat tekevät paljon yhteistyötä keskenään, eli tanssijana pääsee esiintymään myös live-musiikin säestämänä. Esiintymisiä on runsaasti, mutta tarjolla on lisäksi tavallisia treenitunteja hyvällä meiningillä. Sibiksessä tehdään paljon kokeilevaa taidetta, eli harjoittelemme esimerkiksi improvisaatiota spontaaneissakin tilanteissa.

Onko Sibelius-lukiossa mahdollisuus opiskella myös ilman painotusta?
Kyllä! Sibelius-lukion yleislinja on mahtava mahdollisuus suorittaa normaalit lukio-opinnot luovassa ja positiivisessa ympäristössä. Sibelius-lukio on kuitenkin ennen kaikkea lukio, jossa opetus on tasokasta. Yleislinjalaistenkin on mahdollista osallistua moniin projekteihin ja laulaa esimerkiksi sekakuorossa.18.02.2016 13:50