Suoraan sisältöön

Haku musiikkilinjalle (koodi 0104)

Keväällä 2019 alin pistemäärä musiikkilinjalle oli 16,08 /maksimipisteet 20.

Linjan maksimipistemäärä 20, koostuu seuraavasti:
Lukuaineiden keskiarvo sellaisenaan: enintään 10 pistettä
Valintakoe haastatteluineen: enintään 10 pistettä.

Musiikkilinjalle pyrkiminen

Musiikkilinjalle haetaan yhteishaun kautta sähköisesti osoitteessa http://www.opintopolku.fi/. Sähköisessä lomakkeessa valitaan opetuspisteeksi Sibelius-lukio ja sen jälkeen kohtaan koulutus: musiikkilinja.

  1. Tutustu musiikkikurssien kuvauksiin ja valintaohjeisiin.
  2. Täytä Sibelius-lukioon hakevan ainevalintalomake (kaikille linjoille yhteinen)
  3. Täytä musiikkilinjan liitelomake.
  4. Toimita kohdissa 2. ja 3. mainitut asiapaperit Sibelius-lukion kansliaan (os. Sibelius-lukio, PL 17304, 00099 Helsingin kaupunki) 10.3.2020 klo 15.00 mennessä.
  5. Odota kutsua pääsykokeeseen. Saat kutsun noin viikkoa ennen omaa pääsykoeaikaasi.
  6. Harjoittele kaikille pakollinen pääsykoelaulu. Vuoden 2020 pääsykoelaulu löytyy tästä linkistä toukokuun alussa.

Valintakokeeseen kutsuttaville lähetetään hakijan ilmoittamaan osoitteeseen kutsukirje, jossa kerrotaan valmistautumisohjeet valintakoetta varten sekä henkilökohtainen pääsykoeaika.

Musiikkilinjan pääsykokeet järjestetään ajalla 6.-8.5. ja 11.-12.5.2020.

Saat kutsun pääsykokeeseen noin viikkoa ennen omaa pääsykoeaikaasi. Harrastuneisuuspisteet (0-10 pistettä) voi saada vain osallistumalla pääsykokeeseen.

Jokaiselle pyrkijälle varattu pääsykoeaika on noin 15 minuuttia.

Pääsykokeen osa-alueet ja maksimipistemäärät:

  • Haastattelu 2 pistettä
  • Musisoinnin valmiudet 3,5 pistettä
  • Laulu- ja soittonäytteet 4,5 pistettä
  • yht. enintään 10 pistettä

Musisoinnin valmiudet

Saat pääsykoekutsun yhteydessä ilmoituksen pakollisesta laulunäytteestä, jonka valmistat ja esität ulkoa pääsykokeessa. Lisäksi testaamme nuotinlukutaitoa sekä rytmin ja melodian hahmottamista.

Laulu- ja soittonäytteet

Valmistaudu esittämään korkeintaan viisi minuuttia kestävä ohjelma yhdellä tai useammalla soittimella ja/tai laulaen. Valmista kappaleet, jotka mielestäsi parhaiten antavat kuvan osaamisestasi ja musiikillisesta kiinnostuksestasi. Näytteitä ei tarvitse soittaa ulkoa.

Pääsykoelautakunnat

Pääsykoelautakunnat on muodostettu Sibelius-lukion eri oppiaineita opettavista musiikinopettajista. Sibelius-lukiossa on yksi musiikkilinja, ei erillisiä linjoja nk. popmusiikille ja klassiselle musiikille, joten pääsykokeessakaan ei ole tällaista jaottelua.

Pääsykoeluokat

Yksi pääsykoeluokka on kellarikerroksessa, toinen luokka on 2. kerroksessa. Molempiin luokkiin saavutaan B- portaikosta, joka on koulun oikeanpuoleinen sisäänkäynti. Tullessasi pääsykokeeseen ota kutsu mukaasi jotta voit tarkistaa siitä, mihin luokkaan olet menossa. Luokkien ovissa on päivän aikataulu ja voit vielä tarkistaa siitä, että olet oikeassa paikassa. Tule paikalle noin 15 min. ennen kirjeessä ilmoitettua aikaa, jotta ehdit ottaa soittimesi esille. Koululla on opastus pääsykoeluokkiin; lisätietoja saat pääsykoekutsussa.

Pääsykoeluokan varustus

Pääsykoeluokissa on piano, rummut sekä kitara- ja bassovahvistimet. Tuo mukana oma soittimesi, rumpukapulat ja tarvitsemasi piuhat. Lukion puolesta ei ole järjestetty säestäjää, mutta hakija voi halutessaan käyttää omaa säestäjää soittonäytteen yhteydessä.

Pääsykoeajan muuttaminen

Mikäli sinulla on ylivoimainen este pääsykoepäivänä (esim. kuoro- tai orkesterimatka) ja pääsykoeaikasi on muutettava, ota heti kutsun saatuasi yhteyttä opiskelijaksi oton vastuuhenkilöön: Päivi Nummela, paivi.nummela@edu.hel.fi.

Tiedustelut:
Musiikin apulaisrehtori Päivi Nummela
paivi.nummela@edu.hel.fi
Mikäli olet sairaana pääsykoepäivänä, soita välittömästi kansliaan puh. 09 3108 6761.JAA
06.02.2020 13:44