Opintojaksot eli kurssit

Lukion oppimäärä on vähintään 150 opintopistettä, joka koostuu seuraavasti

  • Pakolliset opintopisteet matematiikan tasosta riippuen 94–102.
  • Valtakunnalliset valinnaiset opintopisteet vähintään 20.
  • Erityistehtävän tai painotuksen mukaiset koulukohtaiset valinnaiset opintopisteet sekä lukiodiplomit opiskelijan valinnan mukaan.

Pakollinen kurssi on nimensä mukaisesti kaikille pakollinen. Niitä on yhteensä 47 (lyhyt matematiikka) tai 51 (pitkä matematiikka).

Voit valita eri oppiaineissa pakollisten kurssien lisäksi kiinnostuksesi mukaan valinnaisia syventäviä kursseja, joissa perehdytään aiheisiin tarkemmin. Valitse syventäviä kursseja vähintään 10. Ylioppilaskirjoitukset perustuvat pakollisiin ja valtakunnallisiin syventäviin kursseihin. Syventävät kurssit kannattaa valita suunnitelmallisesti pitäen mielessä ylioppilaskirjoitukset ja jatko-opinnot.

Soveltava kurssi voi liittyä tai olla liittymättä tiettyyn oppiaineeseen ja se on koulukohtainen.

Verkkokurssin suoritat verkossa, mutta kurssiin kuuluu myös muutamia lähiopetustapaamisia. Kurssille osallistuminen edellyttää läsnäoloa ensimmäisellä tunnilla. Ilmoittaudu valitsemalla Wilmassa kurssi, jonka lopputunnus on V, esimerkiksi tietotekniikan verkkokurssin AT1.2V.

Kaupungin yhteisiä verkkokursseja voita valita kaupungin verkkolukiosta. Valittavana on aineiden pakollisia ja syventäviä kursseja.

Vuosaaren lukion kurssit ja opintojaksot

Ylioppilaskirjoitukset perustuvat pakollisiin ja valtakunnallisiin syventäviin kursseihin. Näin ollen valtakunnalliset valinnaiset, syventävät opinnot kannattaa valita suunnitelmallisesti pitäen mielessä ylioppilaskirjoitukset ja jatko-opinnot.

Löydät lukiomme pakolliset ja valinnaiset opintojaksot lukion omasta opetussuunnitelmasta osiosta oppiaineet(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Huomaa, että oppiainelistauksessa ovat mukana sekä pakolliset että valinnaiset opinnot.

Huom. Pakolliset moduulit on merkitty vihreällä, valinnaiset punaisella tunnisteella.

Helsingin verkkolukion tarjonta koostuu verkko-opinnoista, etäopinnoista, kaupunkitarjottimen lähiopinnoista sekä kesäopinnoista. Voit suorittaa opintoja myös korkeakouluyhteistyönä sekä Stadin ammattiopiston ja työväenopiston kautta ja lukea nämä opinnot osaksi lukiotutkintoasi.  Siirry Verkkolukion sivuille.

Oppikirjat 3. ja 4. vuoden opiskelijoille

Oppikirjat lukuvuosille 2022 - 2023 ja 2023 - 2024 vanhan Opsin (2016) mukaan. Tarkoittaa käytännössä 3. ja 4. vuoden opiskelijoita.

Oppikirjalista