Ristiinopiskelu

Helsingin kaupungin lukioiden ja Stadin AO:n opiskelijoilla on nyt mahdollisuus suorittaa opintoja myös muun kuin oman oppilaitoksensa valikoimasta. Laajenna osaamistasi ristiinopiskelulla! 

Media-alan opiskelu

Mikä ristiinopiskelu?

Ristiinopiskelumahdollisuus on tarkoitettu sinulle, Helsingin kaupungilla toisella asteella opiskeleva! Ristiinopiskelu tarkoittaa, että voit valita kaupungin lukioiden, Stadin AO:n ja Helsingin työväenopiston yhteisistä opintotarjottimista juuri sinua kiinnostavia ja hyödyttäviä opintoja. 

Lukio-opiskelijana sinulle on tarjolla sekä Stadin AO:n opintoja että työväenopiston kursseja. Stadin AO:n opiskelijana voit valita sinua kiinnostavia lukio-opintoja.

Tarjonta sisältää esimerkiksi työelämässä tarvitsemiasi passeja, luovia aineita, hyvinvointiasi tukevia opintoja ja osaamistasi täydentäviä yleissivistäviä kokonaisuuksia. Opintosuoritukset kirjataan osaksi tutkintoasi.

Syksyn tarjonnasta löydät monia mielenkiintoisia kursseja ja opintoja! Lukiolaisena löydät työväenopiston opintotarjonnasta muun muassa vanhojentanssiasun tuunaamista. Stadin AO:n opiskelijana voit opiskella lukiossa esimerkiksi teatteria. 

Osa ristiinopiskeltavista kursseista on täyttynyt ja ilmoittautuminen on päättynyt. Seuraa kuitenkin ristiinopiskelun verkkosivuja ja Wilmaasi! Opintotarjonta päivittyy kesän ja syksyn 2024 aikana, ja tarjolle on tulossa uusia innostavia kursseja ja opintokokonaisuuksia. 

Lisätietoja ristiinopiskelusta saat myös omalta opinto-ohjaajaltasi tai omaopettajaltasi. 

Näitä verkkosivuja päivitetään kesän ja syyslukukauden 2024 aikana. 

Ristiinopiskelun tavoitteena on vahvistaa ja lisätä

  • Työelämävalmiuksiasi. Voit esimerkiksi suorittaa työelämässä tarvittavia passeja ja lupakortteja.
  • Hyvinvointiasi. Tarjolla on erilaisia hyvinvointia kehittäviä opintoja. Lisäksi erilaiset opintojaksot ja opiskelumuodot voivat tuoda vaihtelua omiin opintoihisi.
  • Vaikutusmahdollisuuksiasi. Ristiinopiskelun avulla saat omat vahvuutesi ja osaamisesi paremmin esiin ja voit kartuttaa entistä paremmin tulevaisuudessa tarvitsemiasi tietoja ja taitoja.
  • Ristiinopiskelu voi auttaa sinua löytämään uusia kiinnostuksen kohteita, innostumaan erilaisista tavoista opiskella ja helpottaa jatko-opintoihin siirtymistä.