Musiikkilinja

Vuosaaren lukion omat musiikin kurssit, musiikkiteknologia ja -tuotannon opinnot, bändi- sekä kuorotoiminta ja Vuosaaren alueen musiikki- ja teatterialan toimijoiden tiivis yhteistyö mahdollistavat monipuolisen musiikin opiskelun lukiossamme. Musiikkilinjalla on vahvaa verkostoyhteistyötä alueen musiikkiopistojen kanssa.

Elokuussa 2021 aloitimme toiminnan uudessa Vuosaaren lukiossa, johon valmistui musiikkilinjaa tukevat tilat: hyvin varusteltu iso musiikkiluokka, bändiluokka, äänitysstudio, musiikin pienharjoitustilat sekä iso näyttämö, joka soveltuu koulun musiikki-, tanssi-, ja teatteriesityksille. Uudessa lukiossa on esiintymislava myös ulos, josta voidaan esimerkiksi nauhoittaa koko musiikkiesitys suoraan koulun äänitysstudioon. Samalla koulun ulkoseinään voidaan projisoida vaikkapa videotaidetta.

Musiikkilinjalla voit opiskella monipuolisesti ja laaja-alaisesti musiikkia uudessa lukiorakennuksessa. Painotamme yhdessä tekemistä, luovuutta sekä musiikkiteknologiaa eri muodoissa. Musiikkilinjalaiset opiskelevat musiikkia yhdessä heti ensimmäisestä periodista alkaen, joten ryhmäytyminen ja yhdessä tekeminen alkaa heti opintojen alussa. Musiikkilinjalla on pakollisia musiikin opintoja 14 op, joista 4 op vapaasti valittavia opintoja. 

Musiikin tilat

Iso musiikinluokka, bänditila, ammattimainen studiotila, kahteen suuntaan avautuva näyttämö, ulkolava, harjoitustiloja. Tiloista tulee videoesittely myöhemmin.

Juhlat ja esitykset

Jo ensimmäisenä syksynä musiikkilinjalaiset tekevät oman Ykkösten Show'n, joka aloittaa musiikkilinjataipaleen upealla ryhmäyttävällä produktiolla. Muita esiintymismahdollisuuksia ovat esimerkiksi Vuoluklubit, joulu- ja kevätkonsertit, tapahtumat ja pienimuotoiset festivaalit ulkolavalla, musiikkidiplomikonsertit, yhteistyökonsertit alueen musiikkiopistojen kanssa, teatterikurssin esitykset ja erilaiset tapahtumat Vuosaaren alueella. Alueyhteistyönä musiikkiopistojen kanssa on toteutettu iso konserttikokonaisuus Vuosalissa.  

Linkki esitysvideoon(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Linkki juhlaesitykseen(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Musiikin opinnot

Musiikkilinjalla voit opiskella musiikin tuottamista, musiikkiteknologiaa ja studioteknologiaa ammattimaisessa ympäristössä.  Valittavanasi on muun muassa musiikin tuotannon perusteet ja -syventävä opintojakso, studiotekniikan perusteet ja -syventävä opintojakso. Kiitettävästi suoritettu studiotekniikan opintojakso antaa oikeuden käyttää studiota itsenäisesti omiin produktioihin. Voit myös opiskella tapahtumien ääni- ja valotekniikan opintojaksolla, joka antaa valmiudet hoitaa erilaisten tapahtumien ja konserttien tekniikan. 

Opiskelijatyö musiikin tuotannon perusteet -opintojaksolta (video)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 

Voit opiskella biisinkirjoittamista ja luovaa musiikin tekemistä muun muassa biisintekoworkshopissa, lukion teatterikurssilla tai bändikursseilla. Biisinkirjoittamisen ja säveltämisen opintokokonaisuuksia on tulossa lisää tulevaisuudessa. 

Opiskelijatyö biisintekoworkshopista (video)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Musiikkilinjalainen voi valita bändi- tai kuorotoimintaa mieltymystensä mukaan. Lukiossa toimii myös edustusyhtye Vuolu All Stars, joka keikkailee aktiivisesti koulun ulkopuolellakin.

Musiikkidiplomi on pakollinen osa musiikkilinjalaisen opintoja. Musiikkidiplomi suoritetaan joko toisena tai kolmantena vuonna. 

Esimerkki musiikkidiplomista (video)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 

 

Vuosaaren lukio tekee yhteistyötä Vuosaaren musiikkikoulun ja Meri-Helsingin musiikkiopiston kanssa. Lukuvuonna 2020-2021 on voinut valita maksutonta opetusta pop&jazz-lauluryhmästä, rumpuryhmästä tai bändiopetuksesta.