Näin haet

Lukioon haetaan ensisijaisesti yhteishaussa. Tämän vuoden hakuaika lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen oli 21.2. - 21.3.2023. Yhteishaku on vuosittain kevätkaudella.

Opintopolun pääsivulla löytyy sähköinen hakulomake. Lukioiden ja ammatillisen koulutuksen haussa voit valita enintään seitsemän (7) hakukohdetta. Merkitse Vuosaaren lukio johonkin näistä hakukohteista. 

Huomioi, että Vuosaaren lukiossa voit hakea yleislinjan myös musiikki ja / tai teknologialinjalle eli vaikka kolmeen eri hakukohteeseen. Mieti hakutoivejärjestys tarkasti, sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa siitä oppilaitoksesta, joka on ylimpänä hakutoiveenasi ja johon oma keskiarvosi riittää.

Yhteishaun tulokset tulevat aikaisintaan tietoon 15.6.2023.

Muista ottaa opiskelupaikkasi vastaan viimeistään 29.6.2023 valintakirjeen ohjeiden mukaisesti. Jos sinulla on kysyttävää hausta Vuosaaren lukioon, niin voit olla yhteydessä rehtoriin tai opinto-ohjaajiin.

Keväällä 2022 Vuosaaren lukioon pääsi yleislinjalle keskiarvolla 7,70. Musiikkilinjalle vaadittiin 9,92 pistettä ja teknologialinjalla 12,5 pistettä.  

Ainevalintasi tarkistetaan, kun olet aloittamassa opintosi Vuosaaren lukiossa eli sinun ei tarvitse palauttaa ainevalintakorttia hakuaikana.

Jatkuva haku

Lukion opiskelupaikat täytetään ensisijaisesti yhteishaussa, mutta jos lukioista vapautuu paikkoja lukuvuoden aikana, ne laitetaan hakuun jatkuvassa haussa. Lue lisää lukioiden jatkuvasta hausta lukiokoulutuksen yhteisiltä sivuilta.

 

Siirry opintopolkuun(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

 

Vuoden 2021 esittelyvideo (videossa ei ole tekstityksiä)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Vuoden 2020 esittelyvideo (videossa ei ole tekstityksiä)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)