Tutustu ja hae

Vuosaaren lukio on yleislukio, joka avaa ovia jokaisen valitsemiin maailmoihin.

Vuosaaren lukion esittelyvideo

Uuden Vuosaaren lukion esittelyvideo

Vuosaaren lukion toiminta uudessa rakennuksessa alkoi 1.8.2021.  Opiskelijat kertovat videolla, miltä uusi koulu näyttää ja tuntuu. Tekstitys puuttuu toistaiseksi, mutta valmistuu pian.

Tarjoamme valtakunnallisten kurssien lisäksi muun muassa tähtitiedettä, golfia, mediaa, eri kieliä, sosiaalipsykologiaa sekä taito- ja taideaineiden lukiodiplomeja. Erityispainotuksena Vuosaaren lukiossa opiskellaan musiikkia ja teknologiaa.

Arvostamme luovuuden koko kirjoa, yksilöllistä kehitystä ja aktiivista oppimista, sekä opiskelijoiden osallisuutta koulun arjen ja juhlan suunnittelussa. Opiskelijakunta toimii koulussa vireästi ja on mukana Ruuti-toiminnassa.

Vastuullisuus, toisen kunnioittaminen ja avoin vuorovaikutus ovat Vuolun toiminnan lähtökohtia.

Lue lisää Vuolusta

Erasmus+ -projektit

Erasmus+ -projektin “From Good to Perfect – we found Societas Europaea” aiheena on yrittäjyys ja urasuunnittelu. Projektia koordinoi etelä-saksalainen Berufliche Oberschule Erding ja mukana on Vuolun lisäksi koulut Tallinnasta, Barcelonasta ja Liparin saarelta Italiasta. Vuolun yrittäjyysopinnot kytkeytyvät projektin osaksi.

Toinen koulumme Erasmus+ -projekti “Planet A” keskittyy kestävän kehityksen teemoihin. Aiheina ovat energia, kierrätys, sosiaalinen oikeudenmukaisuus, vesi ja ilmastonmuutoksen torjunta. Projektia koordinoi saksalainen Ludwigsgymnasium Köthenistä. Mukana on Vuolun lisäksi koulut Slovakiasta, Espanjasta ja Turkista. Vuosaaren lukiossa koulun oma ympäristötiimi “Vuolu Goes Green” on projektin keskeinen toimija.

Tallinnan ystävyyskoulu

Ystävyyskoulumme Virossa on Tallinna 21. Kool aivan Tallinnan keskustassa. Projektissa kehitetään opiskelijakuntien välistä yhteistyötä ja liikunnallista toimintaa yli Suomenlahden. Projekti jatkuu vuosittain. Koulun verkkosivut(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Vuolun draamaproduktio-kurssi

Vuosaaren lukiossa on monena syksynä tehty draamaproduktio-kurssilla koulun oma esitys. Esitystä ovat päässeet tekemään kaikki halukkaat, sitoutuneet opiskelijat, ensimmäiseltä vuodelta aina neljänteen vuoteen saakka.

Työryhmään on opiskelijoiden lisäksi kuulunut useita opettajia, ja viimeisen silauksen kokonaisuuteen ovat antaneet Vuosalin valon ja äänen ammattilaiset. Harjoitukset ja esitykset ammattitasoisessa Vuosalissa tekevät kurssista erityisen.

Draamaproduktio-kurssilla tarvitaan monenlaista kiinnostusta ja osaamista: Olemme vuosien varrella improvisoineet ja käsikirjoittaneet, olemme sanoittaneet ja säveltäneet biisejä, olemme tehneet videoita ja animaatioita sekä soittaneet, laulaneet, tanssineet ja näytelleet yksin ja yhdessä. Kaikki ovat päässeet näyttämään taitojaan!

Yhteisöllisyys ja vastuullisuus ovat esityksen tekemisessä tärkeitä asioita. Draamaproduktio-kurssi on muuhun lukio-opiskeluun verrattuna täysin erilainen oppimiskokemus, ja se jää takuulla elämyksenä kaikkien mukana olevien lukiomuistoihin.

Itämeri on meidän meremme ja myös Vuosaaren lukio haluaa pitää huolta siitä! 

Olemme ottaneet vastaan Itämerihaasteen: Helsingin ja Turun aloite Itämeren parantamiseksi on nostanut esiin yli 200 yhteisöä, jotka haluavat tehdä enemmän kuin muut! Koulussamme se tarkoittaa oppiainerajat ylittävää toimintaa, opiskelua ja tutkimista.

Katso video ja Itämerihaasteen nettisivut(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Vuosaaren lukio käyttää viereisten Vuotalon ja Vuosaaren urheilutalon tiloja säännöllisesti opiskelu-, näyttely-, ja juhlatilaisuuksissa.

Koululla on yhteistyökoulut mm. Saksassa ja Virossa.

Yhteistyökumppaneina on myös yrityksiä, oppilaitoksia ja korkeakouluja, mm. Reijo Rautauoman Säätiö, Aalto-yliopisto, Metropolia Ammattikorkeakoulu, Vuosaaren satama.