Hae musiikkilinjalle

Opiskelijat valitaan musiikkilinjalle yhteispistemäärän mukaan, joka muodostuu peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon (max. 10 pistettä) ja pääsykokeen pistemäärästä (max. 10 pistettä). Musiikkilinjalle otetaan motivoituneita, musiikista laaja-alaisesti kiinnostuneita opiskelijoita.

Musiikkilinjan pääsykokeessa hakija esittää laulu- ja soittonäytteet sekä muut mahdolliset näytteet esimerkiksi musiikkiteknologian ja harrastuneisuuden osalta.

  • Laulunäyte on kaikille hakijoille pakollinen, ja se esitetään ilman säestystä. Kappale ilmoitetaan pääsykokeen kutsukirjeessä.
  • Soittonäyte, joka soitetaan omalla pääsoittimella eli laulaen tai soittaen. Voit käyttää musiikkiluokan soittimia tai ottaa oman soittimen mukaan. Musiikkiluokasta löytyy piano, akustinen- ja sähkökitara, basso ja rummut.
  • Lukion puolesta ei ole järjestetty säestäjää, mutta hakija voi käyttää omaa säestäjää soittonäytteen yhteydessä.
  • Muut mahdolliset lisänäytöt esimerkiksi harrastuneisuuden, musiikkiteknologian tai musiikin tuotannon osalta
  • Pääsykokeeseen kuuluu lyhyt haastattelu
  • Jokaiselle hakijalle on varattu 15min aikaa

Pääsykokeeseen kutsuttaville lähetetään hakijan opintopolussa ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen kutsu, jossa kerrotaan valmistautumisohjeet pääsykoetta varten sekä henkilökohtainen pääsykoeaika.

Musiikkilinjan pääsykokeet järjestetään 6.-7.5.2024.

Siirry opintopolun tarkempaan hakuosioon(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Lisätiedot ja kysymykset:

Musiikin lehtorit

Marianna Jakobsson ja Sara Suvela
sähköpostiosoite on muotoa: etunimi.sukunimi@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)