Työelämä- ja yrittäjyysyhteistyö

Mitä lukion jälkeen? Lukioaikana sinulla on mainio mahdollisuus pohtia opinto- ja uravalintoja. Opinnoissasi pääset tutustumaan työelämään, ammatteihin ja urapolkuihin. Kehität työelämä- ja yrittäjyystaitojasi ja saat yhteyksiä ympäröivään yhteiskuntaan.
Kuva: Jussi hellsten

Lukioissamme tehdään yhteistyötä työelämän erilaisten toimijoiden kanssa, mikä näkyy monin tavoin opetuksessa ja lukion arjessa. Työelämään liittyvät tapahtumat, teemapäivät ja opintojaksot antavat sinulle mahdollisuuden tutustua eri aloihin, ammatteihin ja uramahdollisuuksiin. Kehität työelämä- ja yrittäjyystaitojasi myös osana jokaisen oppiaineen opintoja. Lukioidemme opettajat ja opinto-ohjaajat tukevat sinua omien vahvuuksiesi tunnistamisessa ja tulevaisuuden suunnittelussa. 

Esimerkkejä lukioidemme yhteistyöstä työelämän ja yrityksien kanssa: 

  1. Erilaisiin työtehtäviin valmentavat opintojaksot 
  2. Jatko-opinto- ja työelämätapahtumat 
  3. Yritysvierailut 
  4. Yhteistyöprojektit yritysten kanssa 
  5. Uravarjostus ja TET 
  6. Työhakemus- tai CV-paja  

Miten työelämä ja lukio kohtaavat?

”Työelämäyhteistyön tarkoitus on avartaa opiskelijoiden näkemyksiä siitä, millaisia ammatteja ja töitä yhteiskunnassa nykyään on.” 

Videolla Helsingin luonnontiedelukion opinto-ohjaaja Minna ja opiskelija Otso kertovat, miten työelämä ja lukio kohtaavat lukiossa ja mitä uravarjostus voi antaa opiskelijalle. 

Tutustu myös tähän