Kansainvälisyys

Helsingin kaupungin lukioissa voit kehittää kansainvälistä osaamistasi monipuolisesti. Lukioillamme on myös kansainvälisyyteen liittyviä painotuksia.
Kuva: N2 Albiino

Syvennä ymmärrystäsi maailmasta

Lukioiden kansainvälisen toiminnan kautta voit syventää ymmärrystäsi maailmasta ja tulevaisuuden mahdollisuuksistasi. Kansainvälistä osaamistasi voit kehittää eri oppiaineissa ja lukion arjessa. Osaamisesi kehittymisessä sinua tukevat lukiosi aineenopettajat ja opinto-ohjaajat.

Lukiomme tekevät yhteistyötä kansainvälisten oppilaitosten, korkeakoulujen, yritysten ja järjestöjen kanssa Suomessa ja ulkomailla. Lukiot järjestävät esimerkiksi kansainvälisiä vierailuja, tapahtumia ja projekteja. Yhteistyötä toteutetaan myös verkossa.

Voit sisällyttää lukio-opintoihisi esimerkiksi vaihto-opiskelujakson aikana suoritettuja opintoja tai muuta kansainvälisyyteen liittyvää toimintaa. Keskustele opintojen hyväksilukemisesta lukiosi opinto-ohjaajan kanssa. 
 

Opiskelijat kertovat 

”Just näissä kansainvälisissä jutuissa oon huomannut, että kielitaito on vahvistunut ja sen vuoksi voisi vaikka hakea opiskelemaan ulkomaille.” 

Videolla Alppilan lukion opiskelijat Barbara ja Ia sekä kieltenopettaja Annukka kertovat, millaista kansainvälistä toimintaa kaupungin lukioilla on.