Yhteisöllisyys ja osallisuus

Lukioillamme on omat perinteensä, jotka värittävät toimintaa ja lukuvuotta. Erilaisten tapahtumien, teemapäivien ja projektien järjestämisessä opiskelijakunnalla on tärkeä tehtävä.
Kuva: Maija Astikainen

Lukuvuoden alussa lukioissamme järjestetään tervetulotilaisuudet uusille opiskelijoille.

Helmikuussa vietetään penkkareita. Silloin abiturientit juhlivat säännöllisen koulutyön päättymistä ennen ylioppilaskirjoituksia. Helmikuussa järjestetään myös vanhojenpäivä ja vanhojen tanssit. Niissä toisen vuoden opiskelijat juhlistavat rooliaan lukionsa vanhimpina abiturienttien siirryttyä lukulomalle. 

Syys- ja kevätlukukauden päätteeksi lukioissa kokoonnutaan joulu- ja kevätjuhliin. Kevään päätteeksi ja joulukuussa vietetään ylioppilasjuhlat, joissa ylioppilastutkinnon suorittaneet saavat tutkintotodistuksensa ja valkolakin.

Opiskelijat ovat tärkeitä lukioyhteisön jäseniä

Kuulemme opiskelijoitamme. Vahvistamme opiskelijoidemme uskoa omaan kykyynsä vaikuttaa. Arvostamme jokaista lukioyhteisömme jäsentä juuri sellaisena kuin hän on. 

Jokainen opiskelijamme kuuluu lukionsa opiskelijakuntaan, jota edustaa opiskelijakunnan hallitus. Hallituksen tehtävänä on vahvistaa opiskelijoiden ääntä lukioissa ja auttaa opiskelijoita kehittämään toimintaa lukiossaan. Opiskelijana voit vaikuttaa lukiossasi ja myös Helsingin kaupungissa monella eri tavalla. Voit esimerkiksi olla mukana opiskelijakunnan hallituksessa tai toimia tutoropiskelijana. Tutoropiskelijat ovat lukionsa uusien opiskelijoiden tukijoita ja perehdyttäjiä.  

Tärkeintä on, että uskot omiin kykyihisi toimia ja teet muutosehdotuksia itsellesi soveltuvilla tavoilla. Ajatuksillasi on meille merkitystä. 

Lukio-opiskelija, näin voit osallistua lukiosi ja kaupungin kehittämiseen: 

  1. Tule mukaan opiskelijakunnan hallitukseen. 
  2. Ole mukana lukiosi työryhmissä, johtokunnassa tai vanhempainyhdistyksessä. 
  3. Toimi tutoropiskelijana. 
  4. Perusta oma ryhmä edistämään haluamaasi asiaa. 
  5. Ota rohkeasti yhteyttä henkilöön, joka pystyy edistämään toivomaasi muutosta. 
  6. Äänestä aktiivisesti.