Boka en tennisplan enkelt via Varaamo

Du kan boka tennisturer för sommaren 2023 via Helsingfors stads lokalbokningstjänst Varaamo från och med den 2 maj. Du kan göra en bokning enkelt på varaamo.hel.fi.
Tyttö pomputtelee mailalla tennispalloa.
Bild: Maarit Hohteri

Stadens utetennisplaner kan bokas via tjänsten Varaamo på varaamo.hel.fi (Länk leder till extern tjänst)från och med den 2 maj 2023 kl. 8.00.

Det finns cirka 20 tennisplaner som kan bokas runt om i staden. Tennisplanerna finns i idrottsparkerna i Arabiastranden, Blåbärslandet, Bocksbacka, Brobacka, Drumsö, Hertonäs, Gamlas, Gårdsbacka, Jackobacka, Nedre Malm, Parkstad, Stapelstaden och Tranbacka. De planer som kan bokas är markerade med skyltar. I varje idrottspark finns minst en plan som inte kan bokas elektroniskt.

Bokning av tennisplaner via tjänsten Varaamo kostar 3,65 euro/30 min. Tennisplanerna har vanligtvis öppet mellan kl. 8.00 och 21.00 och i vissa idrottsparker ända till kl. 22.00. För att boka en tur ska du logga in i tjänsten Varaamo, men du kan bläddra bokningskalendern och kolla bokade turer även utan inloggning.

Man har kunnat boka tennisplanerna i Helsingfors elektroniskt via tjänsten Varaamo sedan sommaren 2020. Före elektroniska bokningar bokade man tennisplaner genom att köa på plats. På lediga utetennisplaner kan man fortfarande spela gratis i ankomstordning om ingen på plats har bokat en tur i förväg.

 

Varaamo är Helsingfors stads lokalbokningstjänst där stadsborna och sammanslutningarna kan boka stadens utrymmen och utrustning för egen användning.