Tennisplaner kan bokas på Varaamo

Du kan boka tennisplaner för sommaren 2024 via Helsingfors stads lokalbokningstjänst Varaamo.
Kolme tekonurmipintaista tenniskenttää kaupungin liikuntapuistossa.
Bild: Jani Karlsson

Stadens utetennisplaner kan bokas på tjänsten Varaamo från och med den 2 maj 2024 kl. 12.00.

Det finns cirka 20 tennisplaner som kan bokas runt om i staden. Tennisplanerna finns i idrottsparkerna i Arabiastranden, Blåbärslandet, Bocksbacka, Brobacka, Drumsö, Hertonäs, Gamlas, Gårdsbacka, Jakobacka, Nedre Malm, Parkstad, Stapelstaden och Tranbacka. De planer som kan bokas är markerade med skyltar. I varje idrottspark finns minst en plan som inte kan bokas elektroniskt.

Bokning av tennisplaner på tjänsten Varaamo kostar 7,30 euro/ 60 min. Tennisplanerna har vanligtvis öppet mellan kl. 8.00 och 21.00 och i vissa idrottsparker ända till kl. 22.00. 

Man har kunnat boka tennisplanerna i Helsingfors elektroniskt på tjänsten Varaamo sedan sommaren 2020. Före elektroniska bokningar bokade man tennisplaner genom att köa på plats. På lediga utetennisplaner kan man fortfarande spela gratis i ankomstordning om ingen på plats har bokat en tur i förväg.

Varaamo

Varaamo är Helsingfors stads digitala lokalbokningstjänst där stadsborna och sammanslutningarna kan boka stadens utrymmen och utrustning för egen användning. Gå till Varaamo(Länk leder till extern tjänst)

Varaamo har förnyats helt. Den nya tjänsten Varaamo finns tills vidare på adressen tilavaraus.hel.fi/sv. Den gamla bekanta adressen varaamo.hel.fi tas i bruk på nytt när övergången till det nya bokningssystemet är klar. Den nya tjänsten Varaamo kräver inloggning med stark identifiering, med till exempel bankkoder. I samband med inloggningen skapar du en Helsingforsprofil, om du inte redan har en sådan.