Päivittyvä uutinen

Päivittyvän uutisen komponentilla voit tarjota uutissivulla jatkuvaa seurantatietoa pitkäkestoisista aiheista.

Käyttötarkoitus

Käytä päivittyvän uutisen komponenttia kun:

  • pitkäkestoisesta aiheesta tulee jatkuvaa seurantatietoa
  • kun kyseessä on monia yksittäisiä tapahtumia sisältävä prosessi
  • kun tavoitteena on sekä pitää kaupunkilaiset ajan tasalla että antaa kokonaiskuva asioiden edistymisestä

Toiminnallisuudet  

Voit lisätä päivittyvän uutisen komponentilla uutispäivityksiä. Uutispäivitykseen tulee seuraavat kentät:

  • Otsikko *
  • Ajankohta * (päivä ja kellonaika)
  • Teksti
  • Kuva
  • Videoupotus
  • Banneri

Kun lisäät uutiseen uutispäivityksen, uutinen nousee hel.fin uutisvirroissa samalla tavalla kuin jos se olisi uutena julkaistu uutinen.  Tämä on toisin kuin uutissivulla muuten: muut sivulle tehtävät päivitykset eivät nosta uutista uutisvirroissa. 

Ohjeistus

Päivittyvän uutisen komponentilla luot seurantatietoa päivittyvästä asiasta. Komponentti luo sivun alkuun sisällysluettelon, jossa on ankkurilinkit yksittäisiin uutispäivityksiin. Ankkurilinkkeihin tulee automaattisesti uutispäivityksen julkaisupäivä sekä otsikko.

Uusi uutispäivitys lisätään aiempien uutispäivitysten jälkeen. Sivulla uutispäivitykset näytetään kuitenkin käänteisessä järjestyksessä eli uusimmat tulevat päällimmäiseksi.

Näin kirjoitat hyvän päivittyvän uutisen

Pidä uutispäivitykset lyhyinä ja napakkoina. Päivittyvän uutisen lukija haluaa nopeasti kokonaiskuvan asioista, joten yksittäisten päivitysten on oltava helposti silmäiltäviä.

Päivittyvän uutisen otsikkoa ja ingressiä kannattaa päivittää uusinta uutispäivitystä vastaavaksi. Vältä erityisesti liian yleisluontoisia otsikoita, jotka sekoittuvat perussivujen otsikoihin. Ne eivät kerro kävijöille ja hakukoneille, että uutisessa on uutta tietoa.

Jos kyseessä on hyvin pitkä prosessi, kannattaa se paloitella useammaksi päivittyväksi uutiseksi. Esimerkiksi OmaStadin ehdotusvaihe ja äänestysvaihe voisivat muodostaa omat päivittyvät uutiset. Samoin vuosia kestävät rakennushankkeet kannattaa paloitella sopiville aikajaksoille.

Jos prosessi on pitkäkestoinen mutta päivityksiä tulee harvoin (esim. kerran vuodessa), kannattaa päivittyvän uutisen sijaan tehdä uusi uutinen.

Muokkaatko aiemmasta uutisesta päivittyvän uutisen?

Jos muokkaat aiemmasta uutisesta päivittyvän uutisen, siirrä aiempi uutissisältö uutispäivitykseksi. Jätä päivittyvän uutisen komponentin yläpuolella olevat sisällöt tyhjäksi samalta sisältöalueelta eli ingressin ja päivittyvän uutisen välistä.