Kuvien valinta ja lisääminen

Kuvia käytetään tekstin visualisointiin ja lukijan huomion kiinnittämiseen. Kuvakomponentteja on useita erilaisia.

Kuva

Yksittäisestä kuvasta koostuvan kuvakomponentin avulla voit lisätä kuvan tekstikappaleiden väliin. Tämä komponentti ei sisällä tekstiä, vaan ainoastaan kuvan ja  kuvatekstin, sekä kuvaajatiedot.

Kuvia voit lisätä kaikille sivupohjille. 

Alla on esimerkki yksittäisestä kuvasta, jolla on kuvateksti.

Tässä on kuvatekstin paikka.  Kuva: Jussi Hellsten
Tässä on kuvatekstin paikka. Kuva: Jussi Hellsten

Kansikuvat​

Laskeutumissivujen kansikuvilla eli hero-kuvilla on suuri merkitys sivuston visuaalisessa ilmeessä. Kuvien avulla herätetään sivustolle tulevan kävijän mielenkiinto ja muodostetaan ensimmäinen käsitys sivuston sisällöstä. Kuvat herättävät katsojassaan erilaisia tunteita ja muistoja. Niiden avulla voidaan kävijät sitouttaa myös pysymään sivustolla. 

Muista kansikuvaa valitessasi ottaa huomioon myös sivulle valittu väripaletti. Valitse kuva, jossa on väripalettiin sointuvia sävyjä.

Kansikuva kuva alhaalla

Kuvituskuvan käyttö

Voit käyttää valokuvan sijaan myös kuvituskuvia sivuillasi. Kuvituskuvia tulee kuitenkin käyttää pääasiallisesti sisältösivuilla, kuten perussivulla, kun haluat kuvittaa jotain tiettyä aihetta siihen sopivalla kuvituksella ja infografiikalla. Älä kuitenkaan lisää kuvituskuvia esimerkiksi kansikuvaksi. 

Hel.fi sivustolla on käytössä erilaisia abstrakteja kuvitusikoneita sekä joissain tietyissä käyttöliittymäkomponenteissa lisäksi kiinteitä kuvituskuvia, mutta niitä ei ole mahdollista sisällöntuottajan päivittää.

Esimerkki kuvituskuvan käytöstä käyttöliittymissä.
Esimerkki kuvituskuvan käytöstä käyttöliittymissä.