Kansainvälisyys Mäkelänrinteen lukiossa

Mäkelänrinteen lukio on osa UNESCO ASPnet -verkostoa. Lisäksi koulumme on Erasmus+ akkreditoitu ja olemme toteuttaneet akkreditoitua kansainvälisyystoimintaa lukuvuoden 2023 alusta lähtien.

Kansainvälisyys Mäkelänrinteen lukiossa 

Mäkelänrinteen lukiolle on myönnetty vuonna 2023 Erasmus+ akkreditointi. Tämä mahdollistaa monipuolisen kansainvälisen toiminnan toteuttamisen vuoden 2027 loppuun saakka. Märskyn Erasmus+ -hankkeet sisältävät erilaisia liikkuvuuksia sekä opiskelijoille että henkilökunnalle. Lisätietoja Erasmus+ ohjelmasta opetushallituksen sivuilla. (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) Vuosien 2021-2027 Erasmus+ -ohjelmassa painotetaan erityisesti inkluusiota, digitaalisuutta, vihreyttä sekä yhteiskunnallista osallistumista.   


Mäkelänrinteen lukion Erasmus+ -hankkeisiin on erillinen haku ja niistä tiedotetaan kaikille opiskelijoille haun alkaessa. Tiedotus tapahtuu Wilman ja infotv:n kautta. 

Liikkuvuuksiin haetaan mukaan erillisten ohjeiden mukaan ja jokaisesta vaihdosta vastaa vastuuopettaja. Mäkelänrinteen lukiossa opiskelija voi osallistua joko lyhyt- tai pitkäkestoiseen yksilövaihtoon tai ryhmäliikkuvuuteen. 

Kohteet, sisällöt ja liikkuvuuksien määrät vaihtelevat lukuvuosittain ohjelmarahoituksen määrästä riippuen. Tästä syystä opiskelijan on tärkeää olla itse aktiivinen, seurata tiedotusta ja hakea mukaan projekteihin, silloin kun haut ovat avoinna. 

Hankerahoituksella katetaan lähtökohtaisesti matkustus-, majoitus ja ateriakuluja. Liikkuvuuten osallistuvalla opiskelijalla tulee olla voimassaoleva passi, matkavakuutus (omakustanteinen) ja eurooppalainen sairaanhoitokortti. 

Lisätietoja saa Erasmus+ koordinaattoreilta Susanne Hellbergiltä ja Elina Jarholta.  

Koulumme kuuluu myös UNESCO ASPnet –verkostoon.  

 

 

 

 

Erasmus+ -toiminta Märskyssä

Lukuvuonna 23/24 Märskyssä järjestetään monenlaista Erasmus+ -toimintaa: 

 • Opiskelijoiden yksilövaihdot:
  • Carpentras, Ranska
  • Papendal, Hollanti
 • Ryhmäliikkuvuudet: 
  • Alicante, Espanja
  • Potsdam, Saksa
  • Matera, Italia
  • Danderyd, Ruotsi
 • Henkilöstön liikkuvuudet (työnvarjostus sekä jatkokoulutus)
  • Amsterdam, Hollanti
  • Lyypekki, Saksa

Erasmus+ ohjelman tavoitteisiin kuuluu eurooppalaiseen kouluverkostoon kuuluminen, hyvien käytänteiden jakaminen ja vierailijoiden vastaanottaminen. 

Märskyssä on lukuvuonna 23/24 ollut paljon kansainvälisiä vierailijoita, sekä opiskelijaryhmiä että opettajia. 

Opiskelijaryhmiä on vieraillut syksyllä 2023 Mäkelänrinteen lukion ystävyyskouluista Potsdamista ja Danderydistä. Kyseisiin kouluihin järjestetään myös ryhmäliikkuvuudet kevätlukukaudella. 

Märskyssä on ollut työnvarjostajia ja vierailijoita ympäri Eurooppaa. Olemme vastaanottaneet opettajia mm. Italiasta,Ranskasta, Saksasta, Irlannista, Espanjasta, Ruotsista. 

 

KA122 Erasmus+ hanke: Gemenskap, Deltagande och Språk! toteutettiin lukuvuonna 22/23. 30 opiskelijan ja 3 opettajan ryhmä vieraili Tukholmassa Danderydin lukiossa lokakuussa. Ruotsalaisten vastavierailu Märskyyn toteutui lokakuussa 2023. Ryhmäliikkuvuudesta voi lukea lisää projektiin osallistuneiden opiskelijoiden blogipostauksesta: http://marskylainen.fi/?p=3523(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)(linkki avautuu uuteen välilehteen).