Hae urheilulukioon

Mäkelänrinteen urheilulukioon haetaan yhteishaussa Opintopolku-palvelussa.

Keväällä 2023 Urheilulukioon pääsyraja oli 16.15 pistettä. Urheilulukioon haetaan yhteispistemäärällä (max 20), joka koostuu seuraavasti:

  • lukuaineiden keskiarvo, mukaan lasketaan pakollisen liikunnan arvosana: 4-10 pistettä
  • urheilupisteet liiton tai urheiluseuran lausunnon tai hakijan selvityksen perusteella, vaikuttavina tekijöinä voidaan ottaa huomioon urheilusaavutukset sekä urheilullinen tavoitteellisuus ja motivoituneisuus: 0-5 pistettä
  • koulun pisteet, Mäkelänrinteen lukio antaa koulun lajiohjelman tai muun merkityksellisen seikan perusteella: 0-5 pistettä.

Oppilaitospisteytyksen lähtökohtana on tukea lajiliiton pisteytystä potentiaalisimpien urheilijoiden sisäänpääsyn varmistamiseksi. Oppilaitospisteytyksessä voidaan huomioida muiden muassa seuraavia seikkoja (ei tärkeysjärjestyksessä):  

Hakijan on hyvä huomata, että kukin urheilulukio antaa itsenäisesti koulun pisteet ja ne saattavat vaihdella lukioittain ja vuosittain. Tämä johtuu siitä, että hakijamäärät ja hakijaprofiilit ovat lukioissa erilaiset eri vuosina.

Urheilulukion testit

Testipäivät ovat 25.4. -26.4., 3.5. ja varapäivänä on 8.5. Hakija osallistuu vain yhteen testipäivään. Testeihin ei tule erillisiä kutsuja. Aikataulut löytyvät huhtikuussa koulun kotisivun uutisista ja tältä sivulta. Testeihin pitää ilmoittautua viimeistään 19.3.2024 eli samana päivänä, kun yhteishaku päättyy. 

Ilmoittautuminen testeihin(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)