Kielten opiskelu

Lukioissamme sinulla on erinomaiset mahdollisuudet opiskella monipuolisesti eri kieliä. Lukiossa jatkat peruskoulussa aloittamiasi A1- ja B1-kieliä sekä valinnaisia A2- ja B2-kieliä. Lisäksi voit halutessasi aloittaa uusien kielien opiskelun. Voit valita kielten opintojaksoja omasta lukiostasi tai kaupungin lukioiden yhteiseltä opintotarjottimelta. Kielten opintoja on myös tarjolla etä- tai verkko-opintoina Helsingin verkkolukiossa. Lisäksi järjestämme kielten kursseja yhteistyössä Helsingin työväenopiston kanssa.
Kuva: Jussi Hellsten

Osana lukio-opintojasi suoritat vähintään yhden A-oppimäärän ja yhden B1-oppimäärän laajuisen kielen opinnot. Suomenkielisessä lukiossa toinen näistä kielistä on ruotsi. Voit opiskella valinnaisina opintoina vieraita kieliä B2- ja B3-oppimäärinä sekä useampaa A-oppimäärän kieltä.  

Lukiossa A-oppimäärän opintoihin kuuluu kuusi pakollista opintojaksoa ja kaksi valinnaista opintojaksoa. B1-oppimäärän opintoihin kuuluu viisi pakollista opintojaksoa ja kaksi valinnaista opintojaksoa. Molempien kielten opetuksen tavoitteena on syventää peruskoulussa saavuttamaasi kielitaitoa ja innostaa sinua kehittämään kielitaitoasi myös lukio-opintojen jälkeen.  

Ruotsinkielisten lukioiden kieliohjelmaan voit tutustua lukiokoulutuksen ruotsinkielisillä verkkosivuilla. 

Suomenkielisissä lukioissamme voit opiskella   

  • A-oppimääränä englantia, espanjaa, kiinaa, ranskaa, ruotsia, saksaa, venäjää. A-kielen opiskelu on alkanut peruskoulun 3. tai 4. luokalla. 
  • B1-oppimääränä ruotsia. B1-kielen opiskelu on alkanut peruskoulun 6. luokalla. 
  • B2-kielenä voit opiskella espanjaa, italiaa, kiinaa, latinaa, ranskaa, saksaa ja venäjää. B2-kielen opiskelu on alkanut peruskoulun 7. tai 8. luokalla. 
  • B3-kielenä voit opiskella arabiaa, espanjaa, italiaa, japania, kiinaa, koreaa, latinaa, ranskaa, ruotsia, saksaa ja venäjää. B3-kielen opiskelu alkaa lukiossa. 

Konepajan aikuislukiossa voit opiskella  

  • A-oppimääränä englantia, espanjaa, ranskaa ja venäjää
  • B1-oppimääränä ruotsia 
  • B3-oppimääränä englantia, espanjaa, italiaa, ranskaa, ruotsia, saksaa ja venäjää. 

Konepajan aikuislukion sivut