Suoraan sisältöön

Hae meille

Yhteishaku 2021

Etu-Töölön lukioon haetaan yhteishaussa ammatilliseen ja lukiokoulutukseen. Haku tapahtuu Opintopolku.fi-verkkopalvelun kautta 23.2.2021 klo 08:0023.3.2021 klo 15:00.

Keväällä 2020 alin keskiarvoraja Etu-Töölön lukioon oli 8,29. Etu-Töölön lukiossa ei ole käytössä ainevalintakorttia.

Lukiopaikan vastaanottaminen

Tieto lukiopaikasta tulee opiskelijan Opintopolku.fi yhteishakuun ilmoittamaan sähköpostiin. Lukioon valituille lähetetään myös kirje, jossa kerrotaan paikan vastaanottamisesta sekä kurssivalintojen tekemisestä. Paikan voi ottaa sähköisesti vastaan tai tulla paikan päälle Etu-Töölön lukioon. Ajankohtainen tieto paikan vastaanottamisesta ja kurssivalintojen tekemisestä tulee Etu-Töölön lukion nettisivujen uutisiin kesäkuussa.

Avoimet ovet peruskoulun päättäville 

Tervetuloa Etu-Töölön lukion avoimien ovien hakuinfoihin. Kaikki infot järjestetään etänä. Linkki kuhunkin infoon julkaistaan tällä nettisivulla lähempänä tapahtumaa. Jos et pääse/päässyt mukaan voit katsoa tallenteen hakuinfosta omalla ajallasi.  Tutustu myös opiskeluun ja arkeen Etu-Töölön lukiossa osoitteessa http://bit.ly/haetylyyn

ti 8.12.2020 klo 13.00 Katso tallenne tästä.
ke 13.1.2021 klo 14.00 
ke 13.1.2021 klo 17.00 
ti 16.2.2021 klo 10.00 linkki infoon  Tulethan infoon omalla nimelläsi.

Kielitarjonta

Lukiossamme voi opiskella seuraavia kieliä:

  • A-kielet: englanti, ruotsi, saksa, espanja
  • B1-kieli ruotsi
  • B3-kielet: ranska, saksa, espanja

Lukiossamme opiskeleva voi opiskella kaikkia Helsingin kaupungin lukiossa tarjottavia kieliä, kuten japania, kiinaa, italiaa, venäjää, latinaa sekä pitkää espanjaa ja saksaa, kaupungin yhteisillä kursseilla. Kielten ryhmät perustetaan, jos opiskelijoita on tarpeeksi.

Yrittäjyyskurssit

Me Etu-Töölön lukiossa uskomme, että tulevaisuuden taitoja tarvitaan jo tänään. Panostamme vahvasti digitalisaatioon, yrittäjyyteen ja ilmiöpohjaiseen opiskeluun. Tylyn yrittäjyyskursseilla haluamme tarjota juuri näitä työelämätaitoja. Yrittäjyyskursseja on tarjolla yhdeksän erilaista kurssia.

  • Yrittäjyyskurssit ovat vapaaehtoisia kursseja.
  • Kurssit sopivat kaikille, eivät vain yrittäjiksi aikoville.
  • Mainioita opiskelijalle, joka haluaa ideoida, tehdä ja toteuttaa.
  • Työelämätaitoutta, luovuutta, omien vahvuuksien löytämistä, verkostoitumista, bisnestä, tiimityötaitoja.

Katso lisää yrittäjyyskursseista.

Lukiodiplomit

Etu-Töölön lukiossa on mahdollista tehdä kuvataide-, musiikki- ja yrittäjyysdiplomit.

Tiedetutor-toiminta

Lukioaikana tiedetutorina pääset kokemaan fysiikan, kemian ja matematiikan parissa oppimisen iloa ja oivallusta monipuolisesti olemalla itse aktiivinen. Vierailut, tapahtumat ja nuorempien opiskelijoiden tutorointi monipuolistavat ja syventävät opiskeluasi vahvistaen jatko-opinnoissa vaadittavia taitoja ja valmiuksia. Tiedetutor-blogi27.01.2021 11:39