Kielitarjonta ja kansainvälisyys

Täältä löydät kielitarjontamme, tietoa leirikouluista ja yrittäjyysopintojen kansainvälisyysprojekteista Tylyssä.

Helsingin Etu-Töölön lukiossa voit opiskella seuraavia kieliä:

  • A-kielet: englanti, ruotsi, ranska, saksa
  • B1-kieli: ruotsi
  • B3-kielet: ranska, saksa, espanja

Leirikoulut

Leirikouluissa opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua kohdemaan opiskelijoihin ja kulttuuriin. Tylyllä on ystävyyskouluja mm. Münchenissa, Madridissa ja Tukholmassa. Tartumme mielellämme uusiin mahdollisuuksiin tarjota opiskelijoillemme kansainvälistymismahdollisuuksia niin leirikoulujen kuin muiden yhteistyöprojektien avulla.

Saksalaista elämää ja kulttuuria

Koulullamme on ystävyyskoulu Louise-Schröder-Gymnasium Münchenissä. Joka toinen syksy tylyläiset suuntaavat Bayernin sydämeen ja joka toinen syksy müncheniläiset vierailevat Itämeren Helmessä. Opiskelijat majoittuvat perheissä, joten saksalainen/suomalainen kulttuuri, kieli ja arkipäivä tulee tutuksi.

Münchenin lisäksi vieraillaan myös lähiseudun nähtävyyksissä, esim. Dachaussa.

A-ruotsin kulttuurikurssi Lägerskola i Stockholm

Tukholma tutuksi!

Syksyisin järjestettävä 3 päivän kulttuurikurssin ohjelmaan kuuluu mm. ravintola -ja elokuva-arviointeja, nähtävyyksien videointia, museovierailuja sekä vierailu ystävyyskoulussa Östra Realissa. Vapaa-aikaakin on hiukan jäänyt shoppailuun!

Kurssi on ollut tehokasta kielikylpyä ruotsiksi! Suljetussa Fb-ryhmässä tapahtuva tehtävien (videot, arviot, kuvakommentit yms.) jakaminen on autenttista, jopa elämyksellistä oppimista ja kielitaidon esittelemistä. Töitä paiskitaan ja matka on ollut huippu.

Espanjalaista elämää ja kulttuuria

Koulumme tekee yhteistyötä espanjalaisen Colegio Legamarin kanssa. Koulu sijaitsee Leganésissa Madridin kupeessa.

Yhteistyön puitteissa tehdään vuosittainen leirikoulumatka Espanjaan. Matkan aikana tutustutaan espanjalaiseen kulttuuriin ja kieleen, paikalliseen kouluun, Madridiin ja espanjalaiseen perhe-elämään yöpymällä isäntäperheissä. Espanjalaiset koulun opiskelijat on käynyt myös vastavierailuilla.

Sienan leirikoulu Italiaan järjestetään ensimmäistä kertaa lukuvuonna 2022-2023.

Yrittäjyysmatkat

Yrittäjyysopiskelijoilla on mahdollisuus osallistua erilaisiin kansainvälisiin projekteihin. Yrittäjyysmatkoilla tutustutaan toisten maiden yrittäjyysopiskelijoihin ja toteutetaan yhdessä heidän kanssaan yrittäjyyteen liittyviä projekteja.

Lukuvuonna 2022-2023 yrittäjyysopiskelijat vierailevat Riikassa, Tartossa, Tukholmassa ja Wienissä.